Startsida / Inlägg

Shot of Love

av Simon Bank

Dagen efter, morgonen före.

Mina fem öre i fyramålsdiskussionen handlar, som i de flesta andra diskussioner, om Kristus från Sofia. Det är också ett argument för att den stora frågan förstås inte handlar om kvalité, utan om vilket tröjnummer den lilla Messi-loppan kommer att bära nästa gång han möter the Arsenal.

Och om vi ser framåt, som de progressiva framtidsanalytiker vi är?

Ja, då ser vi ju det intressanta strategiska svaret på frågan ”Hur ska Lyon klara sig vidare?”.

Svaret är, fritt översatt: Björn Ferry.

Det är ju nämligen så att den kreative Jean-Michel Aulas – är det bara jag som upplever honom som oändligt mycket mer sympatisk nu när Lyon får slå lite underifrån i sin vardag? – hittat en liten maskot som löser alla Lyons stora problem. Lite som Grosso var för Lippi i VM senast.

Denna maskot heter alltså, fritt översatt, Björn Ferry.

Ni minns kanske den där fantastiska dagen när Storumans ståndaktige storfräsare gick och skrev svensk skidskyttehistoria i Vancouver? Jag var där då. Eller, sanningen är att jag var i presscentrat nere i downtown Vancouver och såg loppet parallellt med en stream från fransk tv, där de visade Lyons match mot Real Madrid.

Grejen är att det fanns åtminstone en man i det där loppet som velat uppleva det på precis samma sätt, med en Lyon-stream bredvid. Mannen heter Vincent Jay, det var han som ledde loppet inför jaktstarten eftersom han vunnit sprinten ett par dagar tidigare.

Jay är inte bara Frankrikes främste skidskytt, och han var inte bara deras förste guldmedaljör i Vancouver. Han är dessutom fanatisk Lyon-fan, och det första han ville veta när han kom i mål som bronsmedaljör i den där jaktstarten var hur det gick för OL mot Real Madrid.

De vann som bekant med 1–0 i den där matchen, och när Aulas fick höra om Vincent Jays vedermödor såg han direkt till att bjuda med skidskytten till Bernabéu för returen. Nu gick det ju ganska så bra för både Kim Källström och Lyon i den matchen, så när Lyon nu står inför en ny tuff bortamatch i Champions League så har Aulas gjort det enda rätta.

1. Han har erbjudit samtliga spelare en semifinalbonus om de går vidare. Kim och gänget cashar i så fall in en miljon var. Katching.

2. Han har sett till att ordna en biljett åt Vincent Jay på hedersläktaren.

vinc.jpg

UPPDATERAT:

Om ni nu till äventyrs undrar vad vi skulle kunna använda Björn Ferry till så… jo, via svensk kvällspress starkaste skidskyttereporter låter Ferry meddela att han visst har ett favoritlag i fotboll.

Nu gäller det bara för Blattnicksele att kvala in till Champions League också.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB