Startsida / Inlägg

Girlfriend In a Coma

av Erik Niva

Wives and girlfriends. Mogli e fidanzate. Les épouses et petites amies. En kvinna förändrar livet för fotbollsspelaren i strålkastarljuset, en annan kvinna får sitt liv förändrat av fotbollsspelaren i strålkastarljuset.

Vi börjar med solsidan, va?! Antonio Cassano säger sig ha blivit vuxen. Den 19 juni gifter han sig med sin Carolina Marcialis. Själv menar han att dagen då han träffade vattenpolospelaren Marcialis räddade hans karriär.
– Utan henne hade jag suttit i fängelse nu.

Nuförtiden är det Mario Balotelli som är den italienska fotbollens kontroversiella enfant terrible. Kanske förstår Cassano bättre än någon annan hur han har det. Han har själv varit där.
– Han är bara 19 år. Jag var värre än honom vid samma ålder, lyssnade inte på någon. Men jag har fått betala priset för det. Jag har aldrig vunnit någonting. Och det är därför jag hoppas att Balotelli träffar någon som Carolina, någon som kan visa honom den rätta vägen och övertyga honom att förändra sig. Det behövs någon som kan få en att mogna, och Carolina är kvinnan i mitt liv. Hon har givit mig balans. Jag behöver inte spela pajas längre, eftersom hon finns där.

1845414682.jpg

***

Så över till skuggsidan. I söndags hittade en hundrastare en näst intill livlös kvinna i ett skogsparti i utkanterna av Paris. Det var 30-åriga Noemie Lenoir, flickvän till Claude Makélélé. Hon hade försökt ta livet av sig.

makelele-lenoir.jpg

Samma kväll som Makélélé var på den franska fotbollsgalan överdoserade hon avsiktligt på en cocktail av mediciner och alkohol, men ångrade sig två gånger om. Först ringde hon efter ambulans – sedan ringde hon igen och drog tillbaka sitt nödsamtal. Istället gick hon ensam ut i skogen för att låta tiden gå.

Kändisparet Makélélé och Lenoir – hon är modell och skådespelerska – gick igenom en uppmärksammad separation, då fotbollsstjärnan varit otrogen för några år sedan. Enligt den franska boulevardpressen är det nu nya relationsproblem som utlöst den desperata depressionen.

Noemie Lenoir återhämtar sig nu på sjukhus, och ska vara utom fara. Claude Makélélé har inte deltagit på Paris Saint-Germains träningar i veckan. Tillsammans har de femåriga sonen Kelyan.

Vi sänder dem alla tre en tanke.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB