Startsida / Inlägg

My Two Book Philosophy

av Erik Niva

Timmen är slagen – låtom oss kränga några böcker.

Först och främst vill jag betona att blev alldeles häpen över den smärre anstormning som förra veckans lilla tävling här i bloggen genererade. Totalt fick jag ungefär 1500 svar – vilket var cirka 1450 fler än jag hade räknat med. Det var kul. Jag skickade ut 10 signerade böcker igår, så de vinnare som presenteras längst ner i inlägget ska ha dem hemma idag ifall bara artisten tidigare känd som Postverket sköter sitt jobb.

Men tillhör ni inte dessa – frukta intet.

Från och med idag finns alltså min nya bok ”Liven längs linjen” till försäljning, och i och med att vi är mycket för tjuvstarter och smygpremiärer så inleder vi med en vecka där den enbart går att köpa i Sportbladets nya, stiliga webshop.

Ni klickar här, så får ni möjlighet att köpa ”Liven längs linjen” till specialpriset 189 SEK.

niva_cover_1_low.jpg

Vad får ni då för era surt förvärvade slantar? Tja, 538 sidor, historierna om 97 personliga fotbollskrig, ett rosa omslag – men det är väl lika bra att recitera baksidestexten. Även om den är skriven i sådär härligt copywriteflåsig ton så fattar ni väl i alla fall poängen:
”Den moderna fotbollen är ingen plats för stilla normalitet. Det är en värld där människor ställs inför extrema prövningar i en tillvaro uppskruvad till max. Vilka är de som lyckas göra sig till idrottens allra största stjärnor? Varifrån kommer de och vad händer med dem när de kommer ut på andra sidan av karriären? 

Erik Nivas första bok Den nya världsfotbollen (2008) gav de större perspektiven på en idrott starkt färgad av globalisering och kommersialisering. Uppföljaren Liven längs linjen handlar om människorna som lever inuti denna väldiga cirkus och maskin. Niva har intervjuat och porträtterat de allra bästa spelarna, de mest framgångsrika tränarna, de mäktigaste ägarna. Men här skildras även tillvaron för talanger på väg, för dem som inte orkat ända fram, superstjärnor som brunnit och slocknat, profilerna som spårat ur.

Liven längs linjen är den mest perspektivrika porträtt- och reportagebok om den moderna fotbollen som publicerats i Sverige. Boken innehåller unika möten med bland andra Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Didier Drogba, Steven Gerrard, Zinedine Zidane, José Mourinho, Ronaldinho, David Beckham, Kaká, Fredrik Ljungberg, Alex Ferguson, Éric Cantona, Samuel Eto’o, Alessandro Del Piero, Emmanuel Adebayor, Ryan Giggs, Robinho, Andrij Sjevtjenko, Alessandro Nesta, Pep Guardiola, David Villa, Mario Balotelli och Lars Lagerbäck.”

Nämndes inte ”Den nya världsfotbollen” där någonstans? Jo, och även om förstaupplagan tyvärr varit slut i ett drygt halvår finns den nu i nytryck inför VM. Jag nämnder det eftersom folk faktiskt har frågat. Ni hittar den också i samma webshop.

niva_cover_2_low.jpg

Awright, jag ska bespara er ytterligare nasande. Ni fattar galoppen. Tävlingsvinnarna var det ju – och det här är den tia som kan se en poäng att vittja brevlådan med viss noggrannhet idag:
Mattias Klint (Malmö), Kristofer Vedin (Stockholm), Linnéa Lindsköld (Göteborg), Anders Larsson (Alingsås), Viktor Hesselbom (Göteborg), Zakaria Omar Abdulkadir (Jönköping). Anton Gustavsson (Stockholm), Almedin Osmanovic (Västervik), Johan Åberg (Åby) och Glenn Alexandersson (Eslöv).

Hoppas ni gillar’t.

Vill ni snacka bok – eller boll – i realtid så ska det förresten finnas en möjlighet att chatta med mig här på sportbladet.se klockan 11 i förmiddag. Kick it.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB