Har ni tid för en liveuppdatering?

Fint.

Vi är ju generellt rätt pinsamt usla på att bevaka brödrafolkens väl och ve, men nu är det helt enkelt omöjligt att låta bli. Över till Norge för kvällens fotboll:

Brann, gamla stolta stora supporterstarka Brann, genomlever just nu en tidig kris. I veckan fick tränaren Steinar Nilsen kicken (”de var eniga om att inte fortsätta samarbetet” host host), och i dag skulle vändningen påbörjas under befordrade assistenttränaren Rune Skarsfjord. Uppgiften var perfekt, usla bottenlaget Hønefoss skulle vara en enkel match för ett lag med större kapacitet.

Nu har de spelat en kvart och lite till av den matchen, och så här har den börjat:

Minut 6: Hörna Hønefoss från höger. Dålig hörna, för nära mål, Brann-målvakten Håkon Opdal går ohotad upp för att plocka ner bollen. Han plockar ner bollen och… lägger in den i eget mål. Självmålet är så pinsamt att han inte ens kan försöka skylla på något. 1–0.

Minut 12: Frispark från 35 meter, Hønefoss lyfter in den lite osorterat, så Branns vänsterback Bjørnar Holmvik kan gå upp och nicka undan. Han nickar undan och… nickar den rätt in i eget mål. 2–0.

Här har ni bilderna, länktipsade av vår vän Oskar.

Ja, och om ni tror att Rune Skarsfjords dag inte kunde bli sämre efter det så är det bara för att ni inte har koll på Kongsvingers antics mot Molde. Kongsvinger är det lag som ligger på kvalplats, precis efter Brann, och efter en kvart passade mannen med kvalitetsnamnet Olav Tuelo Johannesen på att dra iväg ett uselt skott från 35 meter. Bollen rullade knappt fram till Moldmålvakten Jan-Kjell Larsen.

Vilket inte hindrade att Larsen petade in bollen i eget mål.