Startsida / Inlägg

This Time Tomorrow

av Simon Bank

28 grader och sol.

Wesley Sneijder är först ut på träningsplanen ute på Real Madrids träningsanläggning ute i Valdebebas. Han vankar runt, får syn på nån holländsk favorit-journo i publiken, tjoar till och sätter sig i skuggan. Mourinho syns inte till, inte än, men alla ser förstås fram emot att se honom just här. Alla förväntar sig att det är här han ska börja jobba om ett par veckor, han ska bara dra hem den där gamla bucklan med stora öron först.

Inter kom hit igår, de har 22 grader i rummen (spelarna får inte sänka temperaturen själva), två flaskor vatten i minibaren, de får inte beställa roomservice, och personalen på hotellet får inte närma sig dem för att ta autografer eller foton och telefonerna är stängda för inkommande samtal. Tough beat, this CL.

Dagens hetaste rapporter kom ju förstås annars från Bild, som gick ut med att Franck Ribéry INTE kommer att hamna i Real Madrid, att han skrivit på för fem år till i FC Bayern. Goda nyheter, om du frågar mig. Inga nyheter alls, om du frågar Louis van Gaal, som inte ville kommentera saken på dagens presskonferens.

– Har Ribéry spelat sin sista match för Bayern? frågade en tysk reporter.

Franck är som bekant avstängd imorgon.

– Ah, du är en smart kille, sa van Gaal. Men jag är också smart.

Och mer än så blev det inte. Kanske berodde det på att åtminstone hälften av världspressen inte ens var där. Uefas pressavdelning hade satt sina skarpaste hjärnor på att räkna matte, och kom fram till att ”jo, en kö borde väl räcka när 500 journalister kommer för att plocka ut sina ackrediteringar, presspaket och matchbiljetter”. Det blev kaos, och det berättar jag inte för att jag inbillar mig att medias situation är särskilt intressant för er. Jag berättar det för att sättet att behandla media brukar säga ganska mycket om hur en organisation funkar.

Pressen har tillgång till enorma kanaler för att ropa ut om man blir illa eller arrogant behandlad. Den vanliga publiken har minimala kanaler för att göra samma sak. Så om man tvingar journalister att köa i två timmar och komma för sent till sitt jobb – hur behandlar man då den vanliga publiken? I’m just saying.

Nu är Mou inne på planen. Han bråkar med sina assistenter, klappar händer, lallar runt i långbyxor och träningströja och kramar de flesta han kommer åt. Eto’o busar med Sneijder och Zanetti, Toldo (den perfekte reservmålvakten) släntrar in, de ser fenomenalt avslappnade och lyckliga ut allihop och det vore väl skam annars.

Partitissima coming up. Nu börjar träningen.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB