Startsida / Inlägg

Wrapped Up In Books

av Erik Niva

Fellowship of the Blog – nu ska ni får höra. Det har blivit en sån där förmiddag som vi ska ägna åt unika erbjudanden/skamlös grötsäljarreklam.

I nästa vecka publicerar jag nämligen min nya bok, ”Liven Längs Linjen”. Ni kan se den som en fristående fortsättning på ”Den Nya Världsfotbollen”, men då den boken utgick från ett större strukturellt perspektiv så handlar den här om individerna inom det moderna fotbollsmaskineriet.

Om typartikeln förra gången beskrev hur den belgiska nationen splittrats genom berättelsen om matchen mellan Anderlecht och Club Brügge så är medianstoryn här historien om hur Carlo Ancelotti formats till en fotbollstränare som kan hantera såväl Silvio Berlusconi som Roman Abramovitj. Förhoppningen är att ni ska kunna ställa den ena boken bredvid den andra, och sammanslaget få en hyggligt heltäckande bild av fotbollsvärlden under 2000-talets första årtionde.

Den här gången lyder den bombastiska undertiteln lyder: ”Internationella ikoner, slocknade stjärnor & 97 personliga fotbollskrig”. Grundtanken har dels varit att måla en provkarta på elitfotbollens brokiga persongalleri – ur både ett svenskt och ett internationellt perspektiv – dels att närma sig en förståelse för hur de här människorna hanterar de olika utmaningar de ställs inför. Ni får intervjuer, personporträtt och reportage; superstjärnor, oligarker, tränarfenomen, falnade talanger, läktarfolk och allt däremellan. Liven längs linjen har sett olika ut för dem, men alla har de någon gång stått vid avgörande vägskäl inför motståndare som måste besegras.

niva_cover_1_low.jpg

***

Jaja, nog om innehållet. Poängen var ju att ni faktiskt kunde få ut något av det här tragglandet också. ”Liven längs linjen” lanseras alltså nästa vecka – men eftersom jag ser The Blog People som My People tänkte jag såklart ge just er chansen att bli först på skansen.

Såhär. 10 signerade ex ligger i potten. Ni mailar kort och gott bara ert namn och er adress till livenlangslinjen@aftonbladet.se – och därefter genomför vi en hederlig gammal lottdragning. Jag funderade på ifall det gick att få ihop någon utslagsgivande tävling, men kunskapstester känns uteslutna i dessa Google-tider och motiveringsprocedurer är alldeles för jobbiga. We’ll keep it simple.

Alltså, maila namn och adress innan veckan är slut. Vinner ni så har ni boken i brevlådan nästan onsdag – samma dag som övriga nötkreatur över huvud taget för möjlighet att börja köpa den.

Believe the hype.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB