Startsida / Inlägg

Making the Milan Mark

av Erik Niva

Det kan hända att vi varit fler på utländsk mark, men i så fall var det före min tid, för mer än 25 år sedan. 

Idag sägs vi vara ungefär 10 000, vi som tagit över Milanos stadskärna. Jag har ju varit med om dagar med fler tillresta Tottenham-fans, men då har det alltid handlat om cupsemifinaler på neutral plan uppe i norra England. Det här är en annan typ av party.

Naturligtvis är det en sjujäkla demonstration i supporterstyrka att få ner en sådan här armada till Medelhavet på en vardag i oktober, men ärligt talat finns det minst 25 andra engelska klubbar som fått till något liknande om det var de som spelade. Det är inte vi som är speciella. Det är förutsättningarna.

Vi möter alltså de regerande mästarna i vår första Europacupseglats på nästan 50 år. Vi gör det i en trevlig stad som är smidig och billig att ta sig till, på en arena där alla får plats.

I vanliga fall får bortalaget max 2-3 000 biljetter till en Champions League-match. De går alltid till ungefär samma människor – de som samlat lojalitetspoäng i årtionden och de som har kontakter i klubben – och skapar en sorts sluten, exklusiv biljettklubb. Men här på underbara, mäktiga San Siro har vi fått 5 000 officiella biljetter rätt av. Och för alla som inte fått tag på någon av dem har det varit fritt fram att köpa plåt till någon av arenans glest besatta neutrala sektioner.

En sådan här kväll finns det inte några ursäkter för Tottenham-fans. Inter väntar och San Siro tar emot. De som verkligen bryr sig är här.

***

Och även om nu engelska följen av naturen är rätt livliga är ju det här i grund och botten en fredlig skock, som kommer som vänner.

Själv tänkte jag passa på att hjälpa till med att knyppla ihop vänskapsbandet mellan klubbarna genom att utlysa en anspråkslös tävling som man nog bör vara Interista för att se något värde i att vinna.

Jag erbjuder ett litet minnespaket från den där magiska kvällen i Madrid, då de svartblå blev kungar av Europa igen Matchprogrammet från Bernabéu är såklart med, liksom den hyggligt utförliga mediemappen där Uefa samlat all tänkbar statistik inför det där mötet mellan Inter och Bayern München. Dessutom kastar jag in den officiella souvenirtröjan, en sorts piké med förutsättningarna inbroderade som badge.

Så värst mycket är det inte, men såvärst mycket behöver ni inte heller göra för att få chansen att vinna ett minimonument över Inters största kväll på 45 år – ni behöver bara ge mig namnet på FEM spelare som gjort mål för både FC Internazionale och Tottenham Hotspur.

Svara i kommentatorsfältet eller maila – jag vittjar nätet om några timmar och postar prylarna till den som först ger mig ett giltigt svar.

Nu: time to Spurs it up.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB