Startsida / Inlägg

Must I Paint You a Picture?

av Erik Niva

Tell you what people. Att hinna blogga samtidigt som man tar hand om en febersjuk son, gör en utflykt till London och försöker sköta sitt day job är ingen picknick.

Den senaste veckan har bloggen fått lov att prioriteras ner – sorry ’bout that – men vi hoppas på att både folk och fä tillfrisknar under helgen så att vi kan återupprätta normal service från och med nästa vecka.

Tills dess, fyra snapshots som jag tycker att ni förtjänar att se, av olika anledningar.

Först och främst – en påminnelse om genialiteten som alltjämt puttrar på bakom The Simpsons. Serien har visserligen förplumpats på ett sätt som gjorde så att jag tappade intresset någon gång runt säsong 15 – tragiskt nog – men den här lagbilden på världsmästarna från Spanien demonstrerar att tecknarna i alla all fortfarande besitter förmågan att få ihop en kvalitetskarikatyr.

Gillar i synnerhet hur det fångat det farbroderliga i Andrésito Iniesta.

simpsons-spain-pic.jpg

Vidare så tar ju de asiatiska mästerskapen fart i helgen, med intressanta kvartsfinaler som Australien-Irak och Sydkorea-Iran.

Aldrig tidigare har ju mästerskapen dominerats så tydligt av spelare från de europeiska ligorna. Vi har såklart Cahill, Schwarzer och Kewell i Australien, Park i Man United, Honda i CSKA och Kagawa i Dortmund – men även en hel hoper av iranier i Spanien och koreaner i Skottland.

Det här är en grafisk illustration över de asiatiska mästerskapsspelarna som hämtats från europeiska ligor – och ni kan vara säkra på att nästa turnerings motsvarighet kommer att vara långt mycket gyttrigare. Kanske har rent utav allsvenska klubbar då insett att det här är en region som bör scoutas just precis nu – för på Tjugondag Knut kommer det att vara försent.

Bild 3.png

De här Wikipedia-marodörerna som omedelbart ändrar titeln på Howard Webb till ”a cunt” efter ett kontroversiellt domslut har jag tröttnat på för länge sedan – var väl möjligen fnitterkul typ 2006 – men även en utdöd konstform kan få nytt liv med lite finess.

Någon snubbe på Betfair fick för sig att lista de tio mest innovativa Wikipedia-redigeringarna, och personligen håller jag nog de här två som mina favoriter.

Bild 4.png wiki-john-barnes.jpg

That’s all for now folks. Stay healthy.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB