Startsida / Inlägg

Book of Revelations

av Erik Niva

Två av bloggens gamla specialdiscipliner då – Tottenham-propaganda och bokmångleri.

För vet ni vad, det här är inte längre bara en vanlig, enkel blogg ute i cyberrymden. Det här en litterär förlaga.

Bloggen har gått och blivit bok.

Riktigt hur det gick till vet vi inte, men i morgon står vi inför fullbordat faktum. Då finns 356 sidor fotbollsfunderingar ute i handeln.

identitet_fotboll.jpeg

För er som varit med från början finns inga överraskningar. Vi har helt enkelt samlat ihop de inlägg vi tycker varit bäst, och sedan kopplat på ett sånt där vad-hände-sen-stycke. Det är resor till Vitryssland, ojande över Spurs, listande av tatueringar och resonerande kring de allra bästa fotbollsnamnen. Allt det där vi brukar ägna oss åt. Därpå har vi inkluderat någon eller några kommentarer till de flesta av inläggen – och det är här ni alla kommer in i bilden.

I våra ögon är ju er delaktighet en väldigt stor anledning till att bloggen blivit så kul att den har varit värd att hålla igång. Kvaliteten på kommentatorsfältet har visserligen gått i vågor, men engagemanget har i alla fall funnits där mest hela tiden. Tandläkarstudenter, idéhistoriker, författartjejer och kvalitetssignaturer som Gary Breen Preservation Society har kommit förbi för att debattera, informera eller bara kommentera i största allmänhet.

Vi hoppas att ni känner att bloggen tillhör er också – för det gör den. Utan er respons hade experimentet med all säkerhet blivit kortlivat. Nu blev det istället till en bok. ”Identitet: Fotboll” tycks vara titeln, och den finns ute i handeln från och med i morgon.

Distributionen är lite speciell, på så sätt att den säljs på Aftonbladets försäljningsställen, snarare än i bokhandeln. Det är de lite större tidningsdetaljisterna som gäller – och vill ni veta ifall ni har en sådan i er närhet kan ni gå in på www.direkten.se och se efter. Ett andra alternativ är att köpa boken via Sportbladets shop – från och med i morgon dårå – och ett tredje är att vinna den här av oss.

Inget komplicerat den här gången. Ni mailar namn och adress till identitetfotboll@aftonbladet.se – vi lottar ut en hög vinnare ibland er.

Och ja, vi vet ju att vi borde ha en lite mer utslagsgivande skilja-agnarna-från-fotbollsvetet-tävling – men det hinns helt enkelt inte.

Milano har tagit emot med sin lombardiska regndimma, och det är visst match ikväll. Jag ska ut på byn, och göra allt det där man kan göra när man står på en kortsida snarare än sitter på en pressläktare. 

Simon Bank har tagit med er upp på den balansbräda där man måste försöka balansera sina två identiteter. Jag vet hur det är på den platsen, men just ikväll är jag inte där. Istället står jag uppe i Curva Nord, sjunger om Spurs, svär över Sandro och vinkar till den andra blogghalvan där långt nere någonstans.

Ena foten på pressläktaren, andra i curvan. Jag gillar den bilden. Det är den journalistiken vi försöker göra. Det är det förhållningssättet till fotboll som har blivit en bloggbok.

Lycka till ikväll, allihop. Vi hörs på andra sidan.

/Erik Niva

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB