Startsida / Inlägg

Settle for a Draw

av Simon Bank

Träpaneler, kamerasmatter, en pokal med stora öron, en Spurs-legendar med ännu större öron och en ny Lars-Christer med det fantastiska namnet Gianni Infantino – mer än så behöver man inte för att lotta ett kvartsfinalfält i Champions League.

Kolla själv:

Real Madrid–Tottenham

Ett åttondelsförlöst Real Moudrid mot Harry Redknapps fartfotboll? Europacupens själva gudfäder mot en klubb som aldrig spelat Champions League förut? Det är klart att Real Madrid går in som jättefavoriter i det här mötet. Spurs kan förstås skicka in Johnny Woodgate för att konfundera Bernabeu, han har gjort mål på Real Madrid där förut.

Taktiskt intressant: Till hur stor del kommer Mourinho satsa på att döda Tottenhams fart, till hur stor del kommer han att försöka driva spel själv? Med Bale, Lennon, Marcelo och C-Ron på kanterna kommer det i alla fall att bli åka av.

Tottenham försöker hänga med och lita på hemmafördelen i match två. Och då är Joe Jordan tillbaka efter sin avstängning. Just sayin, Mou. (Parentes: lite tråkigt är det att vinnaren här går mot Barcelona i semi. Det blir ingen spansk final).

Oddsen: Real Madrid 70-30.
Inbördes möten: 2, Real Madrid 1 vinst, 1 oavgjord, 1-0.

 

Chelsea–Manchester United

Oh john terry wherever you may be,
you just cant take a penalty.

Så vad ska vi tro om reprisen? Chelsea har vaknat till liv igen och har jobbat upp ett bra psykologiskt övertag på United (tre raka uddamålsvinster), Torres-politiken ställer möjligen till det lite i omklädningsrummet – och för Anelka – men i det stora hela är Chelsea ett oerhört mycket bättre lag idag än för ett par veckor sedan, medan United gått åt andra hållet. Trögare, trubbigare, men utrustade med en otrolig know-how och Europas bästa, tryggaste bortaspel.

Försiktig förstamatch och final på Old Trafford?

Oddsen: 50-50.
Inbördes möten i Europa: 1. Manchester United vinst på straffar.

 

Barcelona–Sjakhtar Donetsk

Nå, vad är det då de rumänstyrda brasse-ukrainarna har emot sig? Ett lag som kommer att ha större innehav än en formsvag Kleerup, som kommer med turneringens skyttekung, som har Xavi, Iniesta och Eufemiano Fuentes  Busquets på mittfältet (vi får skoja här). Värsta tänkbara lottning, så klart.

Grejen är ju att det är en av de värsta för Barça också.

De är svaga på bortaplan och mötter ett lag med noll hemmaförluster på 57 matcher, med en retur som går just på ett mullrande, galet Donbass Arena. Barça gör nog bäst i att döda det här på Camp Nou, och där möter de ett uppblandat lag med en klassisk östeuropeisk spelmodell, med kvickt passningsspel och blixtsnabba kontringar.

Vi tror förstås att katalanerna har kvalité nog för att reda ut det. Men det vore roligt att se en levande retur.

Oddsen: Barcelona 90-10.
Inbördes möten: 7. Barcelona 4 vinster, en oavgjord, två förluster, 12-7.

 

Inter–Schalke 04

Bra tysk vecka för Leonardo. Galenbragd mot Bayern, och så drömlottning nu. Schalke har sagt hejdå till Magath, välkommen tillbaka till Rangnick – och det är möjligt att det betyder ett annorlunda anfallsspel. Kanske till och med 4-3-3. Hur som helst så är det två av turneringens allra märkligaste lag som möts: Det manodepressiva Schalke har Raúl och (en hel?) Huntelaar, men en katastrofsäsong i ryggen. Inter har sitt pazza-dna, de har den fenomenale skyttekungs-Eto’o men också flest insläppta mål av alla kvarvarande lag.

Det kan svänga. Det kommer att svänga. För Inter handlar det om att ha modet (som de brukar ha) att vräka på hemma, för de vill inte åka till Gelsenkirchen utan en kudde att sitta på.

Oddsen: 60-40.
Inbördes möten: 4. Inter 2 vinster, en oavgjord, en förlust, 3-2.

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB