Startsida / Inlägg

All I Want For Christmas Is a Dukla Prague Away Kit

av Erik Niva

Det blev en sådan bloggvecka då inte särskilt mycket hände, men vafan… Ni vet hur det är såhär års. Det ska fixas och det ska trixas och det ska konsumeras, och det är jävlar i min jullåda inte alldeles enkelt att hinna med på alla fronter.

Men just precis därför – bloggen till undsättning.

Kanske har ni också hopplöst svårt att gräva fram vettiga julklappar. I så fall är den här guiden för er. Det här är nämligen ett axplock av allt högrelevant gods som fotbollens förtrollade krämarvärld kan erbjuda.

Finns det inte något för er här – då är det bara att ge upp.


Jag går ut hårt med en av mina personliga favoriter: Fribrottningsmasken, Chivas Guadalajara-style. Men okej, hur högt jag än håller masken måste jag erkänna att det fanns en variant jag egentligen skulle rekommendera ännu högre. Häromåret sålde nämligen Chivas anti-svininfluensa-masker – men dessvärre tycks de utgått ur sortimentet.

 

Vi stannar kvar i Mexiko, och det här skäms jävlar i mig inte heller för sig. Håller du på Cruz Azul? Är du sugen på att bygga ett hus? I så fall är din lycka gjord – då Cruz Azul nämligen säljer klubbstylade cementsäckar.

 

Ni har rätt. Om vi nu ändå är därborta på andra sidan Atlanten – då får vi allt lov att uppmärksamma att Corinthians spelar VM-final på söndag. Hur uppmärksammar vi det? Med en Corinthians-cykel. Vad annat?

 

Fel årstid? Fel världsdel? Okej, jag hör er. Såsom det ser ut på svenska gator och torg just nu är det bara att konstatera att en Sjachtar Donetsk-släde förmodligen är en klart mycket bättre investering.
Och då är vi ju liksom inne på det. Julen närmar sig, och med den här Arsenal-tomten kommer du garanterat inte att missa det faktumet. Hela poängen med den här tomten är nämligen att den innehåller ett nedräkningssystem som indikerar precis hur många dagar som återstår till julafton.
Väl i England är det ju underbart nog så att nästan samtliga 92 klubbar i ligasystemet har välsorterade klubbshoppar, fullpackade med allsköns skräp och bråte. Jag illustrerar faktumet med denna dvärgtomte från Coventry City, mest för att jag gillade produktnamnet: ”The Gaffer Gnome”.
Inget tomtetema är komplett utan denna – en FC Barcelona-tomte i shorts som firar ett imaginärt mål genom att Klinsmann-dyka på magen.
Börjar vi vara klara med julen? Okej, men jag vill betona att din gran inte är komplett utan en julkula dekorerad med Dynamo Kievs arga nalle.
Bara en sak till innan vi lämnar vintertemat helt – gå aldrig ut i snöväder utan ett par jävligt lurviga Manchester United-boots på fötterna.
Och appropå lurviga kläder… Ditt liv blir knappast vad det skulle kunna vara ifall du saknar en hårig PAOK-hatt.
Visa mig din hatt och jag ska säga dig vem du är. Denna skapelse kommer från Anzji Machatjkala i Dagestan, och är ett bevis för att man minsann kan besitta både stil och klass trots att man blivit nyrik väldigt snabbt.
Medan vi är inne på huvudbonader… Visst har du någon i familjen som skulle klä alldeles utmärkt i en makaraba-hatt i sydafrikanska Moroka Swallows färger?!
Smärtsamt, men sant. Nu när vi hamnat i Sydafrika kommer vi knappast därifrån utan en Kaiser Chiefs-stylad vuvuzela.
Mer exotism? Varför inte en solfjäder från Nagoya Grampus Eight i Japan?! Gary Lineker used to play for them, you know.
Äff, allt detta kringflackande gör mig alldeles törstig. Som tur är har Gremio en alldeles egen ölkran som går att nyttja.
Tilltugg? Inga problem. Mitt eget Tottenham Hotspur saluför ju den nödvändiga produkten ”Football Boot Money Box with Jelly Beans”.
Och Liverpool har ju sina klubbfärgade ”Manager´s Mints”, som tydligen ska vara någon sorts Merseyside-alternativ till Alex Fergusons tuggummin.
Frågan är ändå om inte Borussia Dortmund är världsmästare på smågott. Deras klubbshop är full av kulinariska kuriositeter, där jag personligen fastnat för den medelstarka äggtoddyn med senapssmak.
Men nu är vi i Ruhrområdet – så tillbaka till allvaret och arbetet. Vi kompletterar vår Cruz Azul-cement med en Schalke 04-borr, och så är det bara att hugga i med byggandet och återvända till verkligheten.
Men nä… En flink läsare uppmärksammar mig med på utbudet av superhjältedräkter som finns i Newcastle Uniteds klubbshop, och innan vi återvänder till bistra realiteter måste vi givetvis prova att dra på oss några sådana varianter.
Så. Nu är vi redo att återigen möta december.
/Erik Niva
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB