Startsida / Inlägg

Äntligen slutspel

av maliwah

Var på plats i Solnahallen ikväll och Alex Lindqvist undrade vad jag gjorde där. ”Borde du inte vara på typ Sundsvall-Uppsala?”, sa han. Det hade jag nog varit om det inte var för att de 35 milen upp till drakstaden kändes lite väl långa en ledig kväll. Så det fick bli andra kvartsfinalen Vikings-Norrköping och det var ändå ett rätt underhållande match. Ett knäckt näsben på Stavros Toutzikarakis blev avgörande, även om Solna hämtade ikapp Dolphins 20-0-run på ett imponerande sätt.
”Då är den här kvartsfinalserien avgjord”, twittrade jag efter den långa grekens uttåg. Men fem minuter senare var Solna plötsligt tillbaka i matchen efter 19-0. Norrköping verkade inte kunna sätta bollen om de så ens sluppit försvarsspelare och Vikings gjorde det mesta rätt. Men efter fem poänglösa minuter började Norrköping hitta korgen och vann till slut rätt bekvämt efter ett nytt run med 16-0. Det ska mycket till för att Solna ska kunna vända det här och jag tror att det är avgjort redan på lördag i Norrköping.
Tippade kvartsfinalerna inför dagens matcher och än så länge håller det. Även om Jämtland gav Södertälje oväntat mycket problem. Att LF släppte in 41 poäng på en period i ett slutspel säger en del om lagets form och dagens krisvinkel känns inte helt obefogad.

Tipset: Så slutar kvartsfinalerna:

 Borås–LF Basket 3-0

Borås har dalat sedan segerrekordet på 22 raka och är ett frågetecken inför slutspelet. Men att krisande LF, som så sent som för några veckor sedan rev upp hela sitt spel, ska kunna rå på serietvåan känns inte troligt.

 Södertälje–Jämtland 3-0

Mästarmaskinen Södertälje kommer att jogga hem den här kvartsfinalserien utan större ansträngning. Jämtland sparkade Ken Brown precis innan slutspelet och kommer att få kämpa hårt för att inte bli totalt uppkäkat.

 Sundsvall–Uppsala 2-3

Den jämnaste och mest svårtippade kvartsfinalen på förhand. Två potentiella finallag som båda visat fin form på slutet. Kan sluta hur som helst men Uppsala verkar äntligen ha hittat rätt och får ses som favorit.

 Norrköping–Solna 3-0

Norrköping har ångat på i skuggan av Södertälje och Borås hela säsongen och kommer bli riktigt farligt i slutspelet. Solna har tappat spelgeniet Mats och kommer inte ha mycket att sätta emot Dolphins.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB