Startsida / Inlägg

Dolphins mardröm – vattkoppor

av maliwah

Norrköping kvitterade finalserien mot Södertälje Kings.
Men nu tvingas Dolphins klara sig utan lagkaptenen Adnan Chuk – som fått vattkoppor.
– Det har gått över gränsen, nu garvar jag bara åt det, säger 32-åringen.

Södertälje Kings vann den första finalen i torsdags efter en riktig rysare mot Norrköping. Men i går fick Dolphins revansch och kvitterade finalserien till 1-1 efter 72-65 på bortaplan.
Men nu tvingas Norrköping klara sig utan lagkaptenen Adnan Chuk. 32-åringen fanns inte med i går och kommer inte att spela de närmsta finalmatcherna – om ens någon.
Chuk har nämligen fått vattkoppor.
– Du kan tänka dig hur jag reagerade när de sa det. Jag bara: ”Det är ju sådant som barn får”, och så får jag det nu i en finalserie. Herregud alltså, vad är oddsen, en på miljonen?, säger lagkaptenen och fortsätter:
– Jag har funderat på om jag ska avsluta karriären och gå över till coachrollen nästa år. Jag kan vara den enda i idrottens historia som slutar karriären med vattkoppor. Inte en bruten fot eller något vanlig skada utan något som händer på 300 miljarder.
Det låter inte som att du räknar med att spela mer under finalserien?
– I bästa fall, om jag har tur, vilket jag inte verkar ha, tar det fem dagar. Men kroppen är helt sönder så det tar ju fem-sex dagar till innan man kan spela några minuter. Jag vet inte alltså, jag tar det dag till dag.
Chuk spelade i torsdags, men hade feber redan då.
– Jag tänkte att det bara var att svettas igenom det, men jag fick byta varannan minut. I sista quartern fick jag panik när jag satte mig på bänken för att de andra satt för nära. När jag lugnade ner mig kände jag att det inte var vanlig feber, säger lagkaptenen som följde segermatchen från tv:n.
– Det var kul att se, men jobbigt att kolla på det och inte kunna vara där.
Norrköpings coach Paul Burke hoppas att Chuk kommer tillbaka, men räknar inte med det.
– Det är tufft, vi saknade honom i dag. Vi behöver hans erfarenhet i fortsättningen, men om han inte kommer tillbaka – kan vi vinna utan honom? Ja. Men samtidigt blir det väldigt tufft.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Samuel Abrahamsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB