Startsida / Inlägg

Så många hjältar, så mycket magi

av maliwah

Var det säsongens bästa match som spelades i Täljehallen ikväll? Det måste det ha varit. För vilken jävla match det var.
Inför den sista perioden var det Södertälje som hade greppet. Kings sköt magiskt från trepoängslinjen medan Uppsala fick ta betydligt svårare, ibland dumma, avslut.
Men den fjärde perioden är historisk. Det fanns så många sekvenser, så mycket magi, så många hjältar. Men vem skulle bli den störste? 
Liam Rush? Superstjärnan, som värvades för att fixa Uppsalas första guld men som varit direkt dålig under slutspelet, stod för en jättematch.
Eller kanske Dee Ayuba? Forwarden höll på egen hand kvar Uppsala i matchen med steals, treor och returer.
Eller varför inte Tobias Borg? 20-åringen fick vingar och sänkte treor meter utanför trepoängslinjen.
Svaret blev Toni Bizaca. Och Martin Pahlmblad.
När Uppsala ledde med 77-71 klev Bizzie Izzie (som Vedran Bosnic kallade honom på presskonferens efteråt) fram och sänkte två raka treor och plötsligt var det 82-80.
När Pahlmblad sedan satte den sanslösa trean till 85-82 fanns var den tredje raka finalen hemma för Kings. Det är bara att lyfta på hatten.
Även för Uppsala. 
De 500 tillresta supportrarna eldade fram en magisk stämning i Täljehallen och spelarna gjorde precis allt för att ta sig till den första finalen på 35 år.
Uppsala var så bra. Kings var lite bättre. 
Men heder, cred och ett stort tack till Uppsala för en magisk semifinalserie. Den kommer många att minnas länge.

Redan på torsdag är det dags för den första finalen mellan Södertälje Kings och Norrköping DolphinsKan Norrköping stå upp lika bra mot Södertälje i finalen som Uppsala gjorde i semifinalen har vi en magisk matchserie framför oss.
Norrköping har fått smyga under radarna hela säsongen och kommer nu utvilade mot ett Södertälje som fått slåss mot Uppsala i sju raka matcher. Dolphins största vapen blir storleken och Kings måsta hitta ett sätt att stoppa Joakim Kjellbom. De regerande mästarna har dock ligans bästa coach, några ruggigt vassa spelare och en hemmaplansfördel. Södertälje visade återigen i går hur mycket den betyder och det är fortfarande bara Borås som lyckas vinna i Täljehallen.
Det talar för andra raka guldet till Södertälje.
Jag tippar 4-2 till de regerande mästarna. Vad tippar ni?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB