Här är lyxmaten på Golden Globes
avDen 12 januari är det dags för årets Golden Globe-gala och i sedvanlig ordning kommer alla film- och tv-stjärnor att bli mätta och fyllna till på högklassigt käk och bubbel. I går presenterades delikatesserna för pressen. Varsågoda, lite ögongodis.
Vi börjar med själva bordet. Så här kommer det att se ut när stjärnorna sätter sig. Färgvalet är knappast subtilt – det är guld som gäller.
Moët & Chandon står för champagnehuvudvärken. Förutom de tre varianterna som syns på bilden kommer även en champagnecocktail att serveras, ”Moët golden night”, som bland annat innehåller päronbrandy.
Förrätten består av grillad aubergine med hummus på soltorkade tomater och pinjenötter. Den serveras på en grillad tomathalva. I övrigt har man slängt lite paprika, fetaost, granatäpple, örter, olivolja och grillat pitabröd på tallriken. Grillad kronärtskocka med tabbouleh och tahini ryms där också.
Efter det besöket i grönsakslandet kommer huvudrätten in. Det blir både fisk och kött, sauterad, rökt forell samt bräserad short rib. Till det slevas upp en ragu på majs och spenat samt en tomat- och dillkräm.
Mätta än? Kanske blir desserten pricken över i:et. Här bjuds det på mangoglass som serveras med mandelkaka och vaniljkräm. Över kreationen har det pudrats ätbart guld. Just det inslaget är lite kontroversiellt. För två år sedan skrev Huffington Post att galan kritiserades av aktivister som ansåg det vara häpnadsväckande smaklöst. Inte att folk äter gott, men att man faktiskt sitter och äter guld medan delar av världen fortfarande svälter.
Foto: AFP