Startsida / Inlägg

9 saker som kommer ske med Erik Niva i På Spåret

av Patrik Brenning

Min käre kollega Erik Niva ska tävla i årets upplaga av På Spåret. Kul, men också förbannat nervöst kan vi ana. Med tanke på stormen som uppstod efter att Johanna Frändén missat en fråga om IS Halmia (tidigare angavs här felaktigt att Johanna missat en fråga om Örjans Vall men den påtalar hon korrekt att hon klarade efter ”25 sekunders ångest”) i en tidigare upplaga så kan man också undra om Erik egentligen vet vad han ger sig in på?

Men än viktigare: Vet SVT vad som väntar dem?!

Efter ett antal långa direktsändningar tillsammans med Erik så vet jag och tänkte därför som den fina kollega jag är ge Sveriges television och alla tittare av På Spåret en liten inblick av vad som väntar i vinter:

1. Ingen, jag menar INGEN, annan får prata. När Niva väl tagit ordet släpper han det aldrig (vi klockade en gång Erik i en 14 minuter lång monolog under en inspelning av nu insomnade snackprogrammet Tó Madeira).

niva12

2. Fredrik Lindström rasar över den nya slappa klädkoden i programmet (Erik har alltså haft samma byxor i SAMTLIGA sändningar med Viasat de senaste åren).

niva13

3. Granskningsnämnden kopplas in när Niva avslutar samtliga program med att instinktivt skrika ”SCRUBS!”.

Skärmavbild 2016-09-30 kl. 13.43.26

4. En skandal rullas upp när Niva vägrar ta mottävlaren Jonas Eriksson i hand. Erik hänvisar till besvikelse över en utebliven frispark för Teemu Tainio i Tottenhams 1-1-möte med Slavia Prag i Uefacupen den 21 februari 2008.

Skärmavbild 2016-09-30 kl. 14.18.16

5. Artisterna i First Aid Kit sågas som ”opolitiska utan att vilja något” när Niva istället kräver ett gästspel av Köttgrottorna eller Charta 77.

Skärmavbild 2016-09-30 kl. 13.43.53

6. Kristian Luuk tvingas lugna en rasande Sigge Eklund efter att Niva plötsligt börjat kasta godis på Eklunds partner Malou von Sivers.

Skärmavbild 2016-09-30 kl. 15.01.07

7. En förvirrad Niva erbjuder Johan Hilton sitt ungerska ullsvin ”Owe Thörnqvist” (som han köpte av Bert Karlsson under en direktsänd Silly Season-sändning på Sportbladet) i utbyte mot att Eriks lag ”får hemmaplansfördelen”.

Skärmavbild 2016-09-30 kl. 14.57.37

8. Han hasar, han hasar, han hasar och så 32 minuter in i varje program försvinner ergonomimästaren Niva ur bild.

niva15

9. Göran Hägglund och Olivia Wigzell vinner finalen på WO sedan Niva, fem minuter innan inspelningen, ringt och förklarat att han vaskar finalen för att istället bevaka Alki Oroklinis möte med Akritas Chlorakas i den cypriotiska andraligan.

Skärmavbild 2016-09-30 kl. 15.04.31
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB