Startsida / Inlägg

Du är stängd, kungen! Hör du det?! STÄNGD!

av Patrik Brenning

Den första veckan på OS var det svensk medaljfest nästan varje dag med totalt fyra guld och två silver. Sedan anlände kung Carl XVI Gustaf.

Kungen inledde med att få se Sverige bomma guldet i damstafetten till Norge och har sedan dess även sett svenskarna gå medaljlösa från favoritgrenar som slopestyle, längdstafett och skidskytte. Regenten har visserligen fått bevittna Tre Kronor vinna en hockeymatch men också osannolikt nog sett Sveriges två första förluster i curling.

Redan innan onsdagens sprintstafetter i skidor uppmärksammade såväl Sportbladet som Dagens Nyheter ”Kungaförbannelsen” som svept in över den svenska OS-truppen. Det har nu gått så långt att till och med kungen själv tror att han bär på negativ energi.

Efter att de svenska damerna förlorat guldet i sprinstafetten till USA (!) och herrarna trots en lovande dag slutat på fjärde plats frågade Sportbladet om Carl XVI Gustaf tror att damsilvret ändå innebär att förbannelsen är bruten.

– Nja, vi kan väl hoppas det i alla fall. Vi har i alla fall några tävlingar kvar. Sedan är vi aldrig ensamma i spåret och motståndarna är tuffa. Vi ska ha lite tur också, sa kungen.

Nu är det lätt att sitta här och hoppas på tur men kan vi inte istället bli lite handlingskraftiga och verkligen ta tag i det här för Sverige brinnande problemet. För visst måste det finnas något vi kan göra? Vi googlar!

”Bryta negativ energi”

”Bli av med en förbannelse”

Det tar inte lång tid innan träffarna börjar se lovande ut. För trots att det här med förbannelser för många säkert ser ut som en påhittad sak så finns det gott om konkreta lösningar.

Terry Evans, som kallar sig medium, jämför de dåliga energierna med en demon. ”Ibland är det som om jag tittar på en grotesk mask, som ger mig ett budskap: Var vaksam, här lurar en demon”, skriver Evans men blir tyvärr inte särskilt tydlig i hur han jagar bort de där demonerna.

Tarotguiden Anna är mer hjälpsam.

”Tänd ett stearinljus. Ställ dig upp och släpp ner dina axlar och ha en bra hållning, blunda och ta upp dina händer med handflatan uppåt. Sträck upp dina händer upp mot skyn och andas lugnt och skönt.

Be om det högsta goda kosmiska ljuset att sänka sig ner över hela dig som en ljusbubbla. Känn och ta emot det heliga ljuset. Ta ner dina armar och håll upp handflatorna. Be sedan ärkeängeln Mikael komma… Låt det ta den tid det tar och ge dig mod att stå upp och ta itu med din rädsla och berätta vad rädslan är eller din oro och släpp det till Mikael, bara släpp, be om nästa steg för att konfrontera din oro eller rädsla…

Andas, ta emot styrkan som han ger dig. Din upplevelse är trygg och låt känslor komma som kommer. Känn befrielse och tacka Ärkeängeln Mikael. Du kan också be Ärkeängeln att ge det högsta kosmiska ljuset på de andra i din familj av kärlek. Du är hörd!”

Det var väl inte så svårt? Om det ändå inte skulle ha någon effekt att kungen tänder ljus och tackar änglar på sitt lyxhotell i kväll så ska svenska folket inte behöva frukta för det. Hjälpen är på väg!

Kristallakademien tipsar till exempel om sex stenar. Favoriten svart turmalin råkar också vara som klippt och skuren för den OS-förbannelse som omger vår kung eftersom den ” inte bara stärker auran runt den som bär den på sig utan även i byggnader som har en annan form för energifält”. Perfekt på en förbannad skidarena.

Den pålitliga sajten Familjeliv står självklart inte heller svarslöst i det här folkligt engagerande dilemmat. Bland tipsen finns tricket att röka salvia i ditt boende (även fast det påstås lukta något fruktansvärt), meditera, utöva feng shui eller att helt enkelt ”stänga dig”. Det är ”bara att man bestämmer sig och säger till sig själv att man är STÄNGD!”.

Du är stängd, kungen! Hör du det?! STÄNGD!

Skulle det här mot förmodan inte hjälpa kan vi kanske hjälpas åt att skramla ihop till en ”aurarening” åt Carl XVI Gustaf. För blott 350 kronor kan vi komma över den här typen av behandling som innebär att en pendel hålls framför var och och ett av kungens sju huvudchakra. ”Du behåller kläderna på och behandlingen innebär ingen fysisk beröring”, kan vi lugna kungen med och tipsa om att så kallad ”Chakrabalansering” också kan utföras på distans.

Låter allt det här för flummigt finns det också mer handfasta tips. På ett healingforum får vi upplysningen att hälla stora mängder salt i tvättmaskinen när kungen ska tvätta sina kläder. Kungen bör också hänga upp kristaller i fönstren och klappa/banka på sina möbler.

Smek soffan, kungen! Smek den!

Ännu mer handlingskraftig är en häxdoktor som är generös nog att skänka bort några effektiva lösningar. Under rubriken ”Hur man tar bort en förbannelse” står bland annat följande tips att läsa:

”Om man finner ett misstänkt föremål i sin närhet som lagts där i syfte att förbanna eller skada på magisk väg är det vanligaste sättet att göra sig av med det och därmed avvärja hotet, att bränna föremålet. Vissa urinerar eller häller salt på det först och tar upp föremålet utan att vidröra det.”

Om kungen skulle stå och bränna upp eller urinera på kvarglömda norska flaggor utanför skidarenan hade det kanske väckt lite väl mycket uppmärksamhet. Så, vad har vi mer?

”Har man trampat i ett utlagt pulver eller förgiftats genom fötterna, tvättar man sig och gnor fötterna ordentligt från knäna och ner och ut via tårna. Vattnet bör i dessa fall kastas mot ett träd eller vid en korsväg eller i annat rinnande vatten.”

Vid ”mildare förbannelser” (vilket det här egentligen inte är) finns också några enklare övningar:

1. Rulla ett rått ägg motsols och nedåt från hjässan till tåspetsarna i minst 20 minuter. Kasta sedan ägget norr över vänster axel vid en korsväg om problemet är allvarligt (Ja, det här gäller dig kungen) eller krossa det mot insidan av en toastol om förbannelsen är av det mildare slaget.

2. Blanda tre flaskor mörkt öl och en matsked salt med vattnet i ett badkar. Rör om blandningen motsols och bada i minst åtta minuter.

Om någon nu ser en äldre herre i svenska OS-kläder irra runt i det sydkoreanska snabbköpet i kväll vet ni med andra ord vad som gäller. Peka bara kungen mot äggen och ölen, ge honom en klapp på axeln och tacka honom för den insats han gör för Sverige.

Mot gulden!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB