Startsida / Inlägg

SHL-sponsorns fega pudel – och årets skönaste sågning

av Patrik Brenning

Vem är den mest omnämnde sportprofilen på Sportbladets redaktion? Zlatan, ja förmodligen. Erik Karlsson, kanske de senaste veckorna. Men den som håller det mest stabila snittet på omnämningar under året är ingen av dem. Inte Leo Messi, Alexander The Mauler Gustafsson eller Sidney Crosby heller för den delen. Det är Pär Arlbrandt.

33-åringen som lirar i HV71 med nummer 40 på tröjan har fått symbolisera den enda tillåtna lunchen i vår ibland så stressiga miljö att det närmast går prestige i det. Stjärnkrönikörerna kan ha sina Gretzky-luncher, någon gång i veckan kan man unna sig en Ray Bourque men vi knegare nöjer oss nästan alltid med en Arlbrandt-lunch. 40 minuter från dörr till dörr.

På tisdagens informerade kollega Emil K Lagnelius (mellan sina skrik om Fifa och plussuccér) mig om en hederlig klassisk gammal praktsågning. Året var 2005, Emil jobbade på DN och det pågick en debatt om en skev åldersfördelning inom ungdomshockeyn i Sverige.

In klev Rickard Fagerlund, hedersordförande i Svenska ishockeyförbundet, och riktade hagelgeväret mot utvecklingschef Tommy Boustedt.

Världen behöver fler Rickard Fagerlund. Det blev också extra uppenbart i veckan när Linköping skulle hylla legendaren Magnus Johansson. Ni får tänka er in i scenen här. 43-årige Johansson var LHC:s lagkapten i tio års tid och är klubbens kanske allra störste genom alla tider. Nu ska tröjan upp i taket och fansen tacka legendaren för allt han gjort för klubben. Då smattrar de igång sina hockeyklappor och kastar upp det här: mange Hos NordicBet sitter en ung kille (jag gissar här) som twittrat ut så många slöa speltips att Floyd Mayweather hade varit ruinerad om han så bara följt hälften av dem. Men inspirerad av pr-genierna på brittiska Paddy Power (som en gång retade gallfeber på en hel värld när de fejkade att de huggit ner en halv regnskog för att skicka en hälsning till Englands fotbollslandslag) får han nu äntligen lite feeling. Resultatet: Skärmavbild 2016-09-27 kl. 20.03.41 Visserligen den tröttaste beskrivningen av LHC-fansens tifo men ingen med ögon kan påstå att den var osann. Trots det lät inte reaktionerna vänta på sig då samma spelbolag råkar vara huvudsponsor till SHL. Bakslaget blir så stort att NordicBet känner sig tvungna att pudla.

Vi kan väl nöja oss med att konstatera att det inte är Rickard Fagerlund-klass på NordicBets ryggrad. För de hade ju rätt! Tifot slås bara i deppighet av Kents spelning i samma stad häromdagen.

Men är det här slutet på Fagerlund-kapningar? Ska vi ge upp det här nu. Nej, tack och lov! Låt mig presentera Chico Flores, 2012-2014 mittback i engelska Swansea och för tre år sedan hånad som en filmare av dåvarande West Ham-tränaren Sam Allardyce.

Om Chico glömt? Chico glömmer aldrig.

På tisdagen började Chico med att twittra ut en länk till en spansk artikel om den praktskandal Sam Allardyce nu lyckats dra in sig själv i. Sedan följde två sparsmakade men väldigt, väldigt tydliga tweets.

Skärmavbild 2016-09-27 kl. 20.05.48 Skärmavbild 2016-09-27 kl. 20.06.10

Jag älskar dig, Chico!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB