Startsida / Inlägg

När hjärtat reagerar helt som det vill.

av Julia Nicander

Nu skall jag berätta någonting som är riktigt, och lite pinsamt. Som jag tänkte först att det berättar jag inte för någon, men sedan kom på att om någon skall veta det, så är det väl ni!

Häromdagen, när jag som vanligt kikade in på finaste Emma Sundhs blogg, så fick jag reda på den helt astronomiska nyheten; att inte bara har det finaste vintagegänget släppt en bok tillsammans, utan nu skall även denna underfundiga dam och hennes kompanjoner flytta in i ett alldeles eget kontor som också kommer att vara en vintagebutik!

Då blev jag plötsligt så himla himla deppig, och ledsen. Det trodde ni inte va! Det kändes som att det plötsligt fanns ett gäng kvinnor i Stockholm, som levde mitt liv, att de plötsligt fått det där som jag alltid drömt om, och velat uppnå. Och jag tänkte att, hinner jag också skaffa allt det där, innan jag blir för gammal? Får jag också säga välkommen! när klockan på dörren plingar till, och får jag också slå upp en påtår till de unga tjejer och killar som kommer för att sitta i mina nygamla emmafåtöljer medan de tittar i de antika böckerna, och krafsar på fina plagg?

En hel dag kände jag ungefär såhär. Lite vemodig, och liksom, gammal. Som att det inte fanns tid kvar att få dessa drömmar att slå in, för nu hade ju några andra uppnått nästan exakt det som jag har drömt om, under de närmaste åren. Så nu var det ju redan gjort, och jag hann inte.

Men vet ni, sedan tänkte jag, att nu får det räcka! Här går jag och är ett ösregn, mitt under mars-solen. Och vet ni, det duger då rakt inte.

Inte när jag istället kan säga HURRA för er, fina vintagedamer som äntligen får göra någonting som jag tycker verkar vara det mest spännande och fina någonsin. Och nu när ni har klarat av att sätta igång det här, så kanske det faktiskt betyder, att jag också kommer klara av det en dag! Så istället för att låta er framgång göra mig avundsjuk, så tänker jag låta den göra mig målmedveten, glad och säker på att fortsätta längta efter det som jag längtar efter att få göra en dag!

H718FJX-Product-ProductFront-500X500Cropped (1)

Nej, ut med avundsjukan säger jag, och in med applåder och planer på att resa upp till Stockholm i maj och njuta av er, med säkerhet, helt underbara butik.

Grattis, fina människor!

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB