Startsida / Inlägg

Lära-kännalistan!

av Julia Nicander

Hittade en sådan liten fin lista hos Flora, som jag tänkte ge mig i kast med, denna måndagsmorgon.

 

 

1. Hur gammal är du?
25 himla år. Jag vet inte om det är väldigt lite eller väldigt mycket. Kanske något mittemellan.

 

2. Hur gammal känner du dig?
Som 22 mestadels. Men väldigt ofta som 45, och många gånger som 14 och ibland runt 6 år. Det beror på om jag odlar kryddor, dricker öl i en park eller sätter mina mjukisdjur noga på rad i sängen.

 

3. Vad har du gjort i dag? 
Jag gick upp prick klockan 06:50 och försökte dölja faktumet att jag absolut inte orkade tvätta håret. Gick till bussen, men fick gå av efter en hållplats för att jag hade glömt plånboken hemma. Gjorde om allt igen, och hamnade till slut på jobbet. Här har jag suttit sedan dess, skrivit rutiner, sorterat papper och längtat efter en Sarah Bernard-bakelse. (För övrigt ett drömnamn).

 

4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Hösten är nog min bästa årstid. Jag tror att det beror på att jag alltid älskat att komma tillbaka till skolan efter sommaren, men det handlar mer om att jag känner mig helt totalt pånyttfödd på hösten. Allt skall organiseras, läggas på hög, fixas till och man får köpa en ny kalender. Plus att jag nästan alltid är finast på hösten. Våren kommer dock tätt intill, på grund av, ja, allt det där fantastiska med att värmen och ljuset kommer tillbaka. Sommaren är ju sommaren, med semester och bad och fina vänskapskalas, så den nafsar i krokarna den med. Vintern har ju julen, vilket kan vara det bästa som finns i hela världen, så den är också fantastisk. Man kan nog säga att jag älskar alla årstider jättemycket, förutom januari, februari, mars. Då vill jag oftast bara sova.

 

5. Är du besatt av någonting?
Att läsa. Inte nödvändigtvis böcker (även om det ligger högst i kurs) men även bloggar, tidningar, sms, mail, noveller, artiklar, sångtexter, hemliga saker och allt som är skrivet egentligen.

 

6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
Jag tycker att vemod är den värsta känslan av alla.
Jag har supersvårt att säga hejdå, när någon skall vara borta länge.
Jag kan inte vara organiserad om inte det är superstädat hemma. (Vilket det inte är just nu, och vips! Så glömmer jag plånboken).

 

7. Hur vill du tillbringa din pension?
Halva året i Sverige, och halva i ett hus i Sydeuropa, omgiven av katter, grönska och goda vänner. Med förklädet på och bullar i mängder. I boklubbar, filmklubbar, på promenader och med friska ben.

 

8. Har du någon gång brutit ett ben?
På tal om friska ben liksom! Nej, aldrig brutit någonting alls. Knappt stukat.

 

9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På stranden, med en drink och mina bästa personer utspridda på olika handdukar omkring mig. Vilket varmt land som helst går bra, så länge det luktar annorlunda och jag får bruna fötter.

 

10. Vad är du på för humör just nu?
Lite stressad, men glad, och med lite ångest över att jag inte riktigt gjort det jag skulle gjort i helgen. Suck!

 

11. Vilket är ditt favoritgodis?
Får man säga tårta? Inte? Okej. Då säger jag såna där platta jordgubbar, som har lite skum på baksidan. Ni vet?

 

12. Vilken är din favoritaffär?
IKEA! Hur hemskt det än låter så är det min allra bästa utflykt att få åka dit och strosa omkring. För kläder så säger jag Beyond Retro i Göteborg, och säkerligen också Stockholmsvarianterna!

 

13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Det beror lite på. Jag anser inte riktigt att klockan 06:00 är morgon. Det är snarare mitt i natten. Men om jag får säga att morgonen börjar klockan 08:20, så är jag nog både en morgon/kvällsmänniska. Men mest älskar jag 11-15. Det är min absolut bästa tid.

 

14. Har du blivit sydd någon gång?
Ja! Fast det var efter en liten operation, så jag vet inte om det räknas riktigt.

 

15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Då var jag 15 år hörrni. Gick i 9an på Nya Lundenskolan och hade en pojkvän som hette Sebastian som jag bråkade med himla mycket. Undrade vart jag skulle och var jag hörde hemma, och pluggade tills jag nästan dog för att komma in på drömgymnasiet. En ganska så intetsägande tid, men fortfarande rätt fin sådär i efterhand.

 

16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Joakim och Anton. De åt middag tillsammans och Joakim lärde sig mitt favoritackord på gitarr, bara för att kunna spela det för mig när han kom hem. Och Anton för att det var han som kom ihåg att jag för 9 år sedan (!) berättade att just E-moll var mitt finaste ackord. De där två alltså!

 

17. Är du blyg?
Nej. Men jag blir nervös när jag skall gå på nya restauranger eller barer och inte vet riktigt var jag skall beställa eller hur stämningen är.

 

18. Vad heter du i andra namn?
Maria. Det tycker jag himla mycket om! Ibland tänker jag att jag mer är en Maria än en Julia.

 

19. Vill du gifta dig?
Hemskt gärna! I en kyrka med massor av släktingar, och vackra målningar i taket. Eller på landet, i gräset med utsikt över havet.

 

20. Har du, eller har haft, något smeknamn?
När jag var yngre hade jag noll komma noll smeknamn, och var så ledsen över det! Eller ja, pappa kallade mig för Jullis-Gullis såklart. Det var fint! Men på senare år så har jag dragits med följande förnamn: Julie, Jew, Julie-Bacca (vi har varsitt Star Wars-namn, jag och tjejorna), Jules, Lilla Bus, Lilla Gos, Regnets Mormor, Grandmother of Rain och Mormor/Mormi. Säkerligen fler. Mysigt tycker jag, när man får vara lite olika.

 

 

DSC_0053

Untitled

DSC_0027

1

DSC_0081

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lina Thorén, Hanna Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB