Startsida / Inlägg

Sommarlistan

av Julia Nicander
Julia Frågor

 

 

Mina planer för sommaren:
Sommaren börjar för mig vecka 24. Ungefär ganska exakt den nionde Juni. Då tågar Sanna, Josephine, Adeline, Elin och jag själv in på TICKET Resebyrå och ber att få prata med Torbjörn. Sedan får han (som de senaste 4 åren) hjälpa oss att hitta den finaste sistaminuten resan till det varmaste finaste stället han bara kan. Och vips, sedan åker vi!

Resten av sommaren blir jobb, varvat med några veckors semester här och där. Jag tänker sova, kramas, skratta, dansa, ha klänning varje dag, och se fram emot skolan som börjar till hösten. En massa utflykter är mitt enda måste.

Bästa sommarstället:
Svanesund, en kväll i slutet av juli. När hela släkten är där, och vi trampar omkring på gräsmattan, mest för att förflytta oss från en filt till en annan.

Favoritblomman:
Syrén. Om den ändå blommade längre! Jag hinner aldrig, aldrig förkovra mig i den tillräckligt mycket.

Här badar jag helst:
Den där stranden som jag bara varit på en gång, som låg vid min mammas kusins hus. Där det var vit sand ända ute vid bryggan, och vattnet gick precis till halsgropen (mitt bästa djup).

Bästa sommarplågan genom tiderna:
– Flicka från Backafall
– Den blomstertid nu kommer
– Cosa Restera (In a song) med Eiffel 65

Det här lyssnar jag på i sommar:
Humlor
Vindsus
Vågskvalp
Skratt

Det här tittar jag på i sommar:
Ingenting alls. En TV/serie och filmfri sommar hoppas jag på. Förutom om jag vaknar tidigt. Då blir det sommarlovsmorgon!

Favoritdoft:
Den mättade sensommardoften. Vårens dofter är fantastiska de också, men de är lite snabbare, mer stressade och unga. När augusti börjar så doftar hela världen tungt, lugnt och metodiskt. Det är min bästa.

Den ultimata sommardagen:
Jag vaknar tidigt såklart, och äter frukost utomhus. Var spelar ingen roll egentligen. Sedan hoppar jag in i bilen och får åka på utflykt. Var spelar ingen roll egentligen, men det får gärna vara till loppisar och havet. Sedan får jag äta picknick och glass, helst i solhatt, och Joakim måste leka med mig när vi badar. Kanske slänger han iväg mig jättelångt så det plaskar en massa. Kvällen avslutas med en veranda, smaken av grillat och mängder med vin. Det ni. Det är sommar det.

 

 

DSC_0029

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Jennifer Snårbacka, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB