Startsida / Inlägg

Den blomstertid, med kaprifol och så vidare. Men bäst är ändå gräset mellan mina tår.

av Julia Nicander

Ah! När man bor mitt i tentapluggandets värld, så försvinner liksom allt annat. men jag hade en helt underbar helg på sommarstället, och jag har haft några riktigt fina dagar denna veckan, trots tråkigt plugg! Vi kan väl kika lite på helgens bilder. Helkorkad som jag är, så glömde jag finkameran, men mobilen tog inte så pjåkiga små bilder den heller. Så här kommer de:

IMG_1114

Efter att ha hängt litegrann på PRIDE-festivalen, pärlat armband och känt kärleken och vänskapen i luften, så hoppade jag in i bilen för att ägna mig åt det som jag tycker nästan bäst om i hela världen: Bilåkande!

IMG_1117

Jag köpte mjukglass. Årets första! Sedan fick jag glass-hosta och frös i munnen.

IMG_1120

Äntligen framme så var mormors stora hus lika fint som vanligt. Och gräset var högre än vanligt.

IMG_1123

Samira och jag utforskade. Hon är ett lejon när hon får vara utomhus, men vill helst inte gå längre bort än var vi är.

IMG_1129

Den vidunderliga utsikt. Ibland får jag nypa mig i armen och påminna mig själv om att detta är vårt.

IMG_1131
Till andra sidan kan man simma, mamma har gjort det, men jag vågar inte. Alldeles för skraj för maneter och valar.
IMG_1138

IMG_1141

Lördagen handlade först mest om pluggande.

IMG_1145

Det var hur himla svårt som helst.

IMG_1158

Sedan tog vi tag i tapetseringen av stugan. Att riva gamla tapeter alltså, nya lager av finheter hela tiden.

IMG_1168

Såhär ser den nya tapeten ut. Helt himmelsk om du frågar mig!
IMG_1167

Helt himmelska skor också.

IMG_1169

Och ännu mer fot-foton.

IMG_1118

Ännu ett. För övrigt är grönt gräs en av mina allra bästa saker i livet.

 

IMG_1119

 

Ni kan tro att jag njöt av syrenerna också. Min bästa bästa blomma. Synd att man inte kan plantera dem i en liten kruka hemma och få dem att blomma året om.

 

Mellan varven så åt vi räkor, kramade mormor, handlade, hälsade på en gammal söt släkting, och hann inte sola en endaste sekund. Inget bad blev det heller. Nu sitter jag återigen på kontoret, och förbereder mig mentalt för att skriva tenta om fyra timmar. Och sedan! Sedan är det första delen av mina tre semestrar i sommar. Det ni! Det blir helt himla fantastiskt.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB