Startsida / Inlägg

Göteborg gör en chansning

av Anders Nilsson

Tyresö värvade Christen Press. Toppkonkurrenten Kopparbergs/Göteborg kontrade med att sajna landslagsforwarden Jessica Landström. Kapprustningen haltar visserligen, men den har helt klart tagit fart.

Snacket gick att Jessica Landström skulle lägga skorna på hyllan efter fjolårssäsongen. I kväll blev det klart att hon fortsätter spela ytterligare en säsong. Landström ska med sitt starka targetspel ersätta speediga amerikanskan Christen Press i Torbjörn Nilssons Göteborg är det tänkt.

Landström på språng 2009.

Även om Landström inte kan ersätta Press fullt ut så kan Bryggeribossen Peter Bronsmans gabling, för en sådan anser jag att rekryteringen av Landström är, komma att bli en fullträff – men då måste ”Landis” hitta tillbaka till den nivå hon spelade på under sin sista säsong i Linköping.

Året var 2009 och  landslagsforwarden var med sina tolv mål en klart bidragande anledning till att LFC vann Supercupen och blev Svenska mästare.

Sen dess har framgångarna uteblivit och kanske är flytten till Göteborg precis den vitamininjektion som Jessica Landström behöver för att hitta tillbaka till det spel hon visade upp under guldåret.

***

På tal om Linköping så presenterade klubben i dag två nyförvärv; René Slegers (från Djurgården) och Emma Lennartsson (från IFK Norrköping). Rekryteringen av Slegers tycker jag känns lite osäker, men den bottnar sannolikt i att holländskan är ganska billig, eller prisvärd om man så vill.

Lennartsson blir så klart en truppspelare som kommer att få högst begränsat med speltid, men  det glädjer mig att Linköping värvar en lokalt förankrad spelare istället för att gå över ån efter vatten, som man gjort så många gånger förr.

***

Sunnanå har det fortsatt svårt att locka spelare till Skellefteå. Efter att ha gått bom på såväl Elin Borg som Malin Diaz lyckades man till slut landa en värvning; Carys Hawkins som senaste säsongen spelade med Umeå Södra.

Men säg den glädje som varar.

Förhoppningarna om att lyckas locka tillbaka kinesiska målvakten Yanru Zhang till klubben gick om intet. Zhangs kinesiska klubb ville helt enkelt inte släppa sin burväktare.

Med negativa svar från Lina Ringshamre (som gick till Linköping) och nu från kinesiskan Zhang så står Sunnanås hopp till AIK-målvakten Susanne Nilsson, som besökte klubben för några veckor sedan.

***

Kopparbergs/Göteborg har aviserat att ytterligare ett nyförvärv är på ingående. Enligt uppgifter så rör det sig om en brittisk spelare. Kanske kan det handla om walesiskan Jessica Fishlock som spelar i Australien i vinter.

Fishlock samtalade med en annan damallsvensk klubb tidigare i vinter, men affären uteblev eftersom walesiskan kostade för mycket pengar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB