Startsida / Inlägg

Tyresö toppar upp

av Anders Nilsson

Det har skrivits att Tony Gustavsson skulle vara klar för en fortsättning i Tyresö, men faktum är att inget har varit klart förrän i dag. Klockan 14.00 går mästarlaget ut med ”nyheten” om att guldtränaren fortsätter – och presenterar samtidigt två nyförvärv.

Precis som många har skrivit så blir det Tony Gustavsson som tränar Tyresö kommande säsong. Om en knapp halvtimme blir förlängningen med Gustavsson offentlig och samtidigt passar Tyresö på att presentera två nya spelare. Vilka de är återstår att se, men jag har mina aningar …

Jag kan väl säga som så att jag inte skulle bli direkt överraskad om Christen Press är en av de två nyförvärven som presenteras av Hasse Löfgren & Co.

***

(Uppdatering)

Några minuter efter att klockan slagit två så kan jag konstatera att Christen Press var ett av de nyförvärv som Tyresö presenterade och den andra var inte helt oväntat Malin Diaz.

I Christen Press får Tyresö en vindsnabb forward som spetsar till lagets redan starka offensiv ännu mer. Värvningen av Diaz (som lämnar AIK) är jag inte lika imponerad av. Jag tycker nämligen inte om att Tyresö värvar en ung spelare som skulle ha mått bra av att få mycket speltid, vilket hon knappast kommer att få i stjärnlaget.

***

Umeå håller fast vid linjen att satsa på unga talanger och lokalt förankrade spelare. I går blev det offentligt att Hanna Folkesson återvänder till hemstaden för två säsonger i UIK.

Personligen så tror jag att sportchefen Andreas Hermansson har gjort en riktigt bra (och viktig)rekrytering, för Folkesson är en riktigt kompetent spelare som jag tror kommer att ta nya kliv på hemmaplan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB