Startsida / Inlägg

Bosön, rehab & EM-biljetter

av Anders Nilsson

Det blev en ny resa ut till Bosön i går för att se ytterligare en av damlandslagets träningar i Vinnarhallen. Och besöket blev minst lika givande som de tidigare.

Träningen höll genomgående hög kvalitet (under långa stunder till och med riktigt hög nivå) och många

Nilla Fischer
Nilla Fischer

spelare visade gång efter annan vilka spetskompetenser sitter inne med.

Jag tänker på Caroline Segers delikata bolltouch, Nilla Fischers distinkta, närmast tyskt hårda spelvändningar, Lisa Dahlkvists härligt, tunga distansskott och självklart Antonia Göranssons höga fart i omställningsfas.

Träningen var väl annars som vilken träning som helst. Efter en inledande passningsövning gnuggade Birger Jacobsson  press på felvänd motståndare med försvaret en bra stund, medan Pia Sundhage och Lili Persson lät resten av spelarna jobba med det offensiva spel.

En hel del av det jag såg var bra , men jag kan ändå konstatera att det finns utvecklingspotential – framför allt i Sveriges offensiva spel.

Efter träningen passade jag på att ställa några frågor till förbundskapten Sundhage. Bland annat frågade jag henne vilka spelare som hon tyckte hade visat framfötterna under de här lägerdagarna och hennes svar överraskade:

– Om man jämför vad jag såg i  Schweiz mot vad jag ser i dag så vill jag ge Lina Nilsson beröm. Hon har tagit för sig både offensivt och defensivt. En annan spelare som verkligen har växt så är Jessica Samuelsson och en som jag är imponerad av är Antonia Göransson, sa Sundhage.

Jag har inte sett alla träningar, men flera av dem och jag är inte helt överens med Pia Sundhage. Lina Nilsson spelade bra under de 30 minuter som jag såg av matchen mot Stockholms stadslag, men förutom det så har jag inte tagit så mycket notis om Malmöbacken.

Linköpings Jessica Samuelsson känns för mig som en påse Gott och blandat. Man vet aldrig vad man får och gott blandas med mindre roliga karameller. Hon är väldigt ojämn i mina ögon och jag har svårt att förstå vad Sundhage menar. Däremot har jag full förståelse för att förbundskaptenerna har imponerats av Antonia Göransson. Tysklandsproffset har en löpstyrka av sällan skådat slag – och hon tar enormt många löpningar i nära maxfart.

Mer från min intervju med Sundhage kommer att presenteras här i bloggen vad det lider.

***

I dag struntade jag i att ta bussen till Bosön för att titta på damlandslagets träning. Jag passade istället på att äta lunch med Tyresös bästa värvning någonsin och ångrar verkligen inte mitt val.

Tack för en trevlig och snabbt passerad lunchtimme.

***

Du såg väl min nyhet om Madelaine Edlund i Sportbladet i går? Jag kände till hon inte skulle spela den här säsongen, vilket jag också bloggade om för någon vecka sedan, men först härom dagen fick jag bekräftelse på varför hon tar ett sabbatsår.

Kul för Edlund så klart, men samtidigt lite negativt för Tyresö och kanske också landslaget.

***

Mitt starkaste minne från gårdagens träning var när Emmelie Konradsson ”köttade” ner Lisa Dahlkvist (av misstag). Den närkampen spelade på strängar inom mig som bara en lika begränsad teknisk fotbollsspelare som jag en gång var kan förstå.

***

Sara Thunebro var pigg i går och har sett riktigt bra ut på träningarna under veckan. Härligt aggressiv, riktigt tuff och som alltid rapp i steget.

***

I går, precis som dagen dessförinnan, var det mediala intresset lika med noll. Landets tidningar, radio- och tv-kanaler missade därför möjligheten att med krigsrubriker skriva om en än svårare svensk målvaktskris.

Tyresös Carola Söberg rehabtränade nämligen både i går och dagen före. Gissningsvis handlar det inte om något allvarlig alls utan kanske en känning i ett knä eller en höft (om jag kunnat tyda rehabövningarna rätt).

***

Kosovare Asllani fick låret hårt omlindat i går. Antagligen också det en lättare känning som inte kommer att påverka henne vare sig  i franska PSG eller landslaget.

***

Malin Levenstad var inte heller hon med på alla övningar under gårdagen på grund av den lårskada hon ådrog sig i förrgår.

***

I dag släpptes biljetterna till sommarens EM-slutspel. Glädjande nog så har många jag känner (mig själv inkluderad) passat på att köpa biljetter. Köp biljetter du med så kan vi ses och snacka fotboll i samband med sommarens matcher.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB