Startsida / Inlägg

Graham Hansen lär bli kvar

av Anders Nilsson

I går skrev jag att 18-åriga  Caroline Graham Hansen spelade 45 minuter i Tyresös match mot Umeå. Det gjorde hon – som ytterforward. Norskan flyttades in centralt i planen efter paus där hon spelade till slutvisslan.

Rätt ska så klart vara rätt.

Den unga norskan gjorde ingen stormatch, vilket heller inte är att begära i en ovan miljö med nya lagkamrater, men visade ändå att hon är en väldigt talangfull och skicklig spelare. Tyresö har, enligt goda källor, scoutat Graham Hansen väl så de vet helt klart vilka kvaliteter hon besitter.

Jag skulle tro att mästarklubben väljer att kontraktera norskan för att spela henne som ytterforward i första hand och som central mittfältare i andra.

Med lite distans till gårdagens träningsmatch på Tyresövallen kan jag konstatera att Hanna Folkessons insats  gjorde störst avtryck. Umeåmittfältaren mixade ett urstarkt balansspel med bra teknik och ett väldigt säkert passningsspel. Utan att dra för stora växlar av en träningsmatch i februari så tror jag helt och fullt att Folkesson kommer att lyfta Umeå en klass, kanske två, jämfört med fjolåret.

***

Tyresö har ett überstarkt lag som kommer att bli riktigt svårslaget under säsongen, men för att ta klivet till Europatoppen så behöver klubben värva ytterligare en högklassig försvarsspelare.

Backlinjen är bra, men håller inte europeisk toppklass. Den gjorde det definitivt inte i går, när Johanna Frisk, Meghan Klingenberg och långtidsskadade Linda Sembrant saknades och jag är inte helt övertygad om att den håller högsta klass även när nämnda spelare är tillbaka.

Jag tror att det krävs en till riktigt skicklig defensiv spelare för att Tyresö ska kunna utmana kontinentens bästa.

***

Rebecca Johnson kommer att spela i Jitex kommande säsong. Mittfältaren (med förflutet i QBIK såväl som i Djurgården) lämnade Dalsjöfors under fjolårssäsongen för att pröva lyckan på Island, men väljer nu alltså att vända hem till Sverige igen.

***

Apropå klubbyten så valde Emma Lundh att skriva på för AIK. Lundh som spelade med Linköping förra säsongen återvänder därmed till den klubb hon spelade för 2009.

***

Träningsmatcherna duggar i vanlig ordning tätt den här tiden på året. Noterbart är väl att Linköping vann sina två matcher mot finskt motstånd i Eerikkilä Cup under veckoslutet, att Josefine Öqvist nätade två gånger om när Kristianstad besegrade danska Skovlunde med 5–0.

***

Kif Örebro tvålade till Örebro SK:s P15-lag med  4–1 i går, men Kif-coachen Richard Nilson var inte helt nöjd med insatsen. Till klubbens hemsida påpekade Nilsson att laget slarvade för mycket i passningsspelet och gjorde för många misstag överlag.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB