Harder historisk målskytt

av Anders Nilsson

Pernille Harder blev historisk när Linköping besegrade Mallbacken med 5–1. Danskan gjorde två mål och är nu klubbens bästa målskytt genom tiderna.

Linköping var piskat att vinna mot Mallbacken för att inte förlora chansen till en Champions League-plats. Det gjorde man, med besked.

Stina Blackstenius satte fart på målskyttet redan efter fem minuters spel och sedan rullade det på. Med ytterligare ett mål från Blackstenius, ett från Kristine Minde och två från Pernille Harder fick hemmalaget en behaglig resa till tre poäng. Mallbackens reducering genom Elin Nyman strax före paus var bara av akademisk karaktär.

Desto mer betydde då Harders två fullträffar, mål 40 0ch 41 i Linköpingströjan. Det sista satte inte bara punkt för målfabrikationen, det gjorde danskan till till klubbens bästa målskytt någonsin – före Maria Aronsson, Josefine Öqvist, Kosovare Asllani, Caroline Seger och andra tidigare målmakare av rang.

***

Örebros mardrömssäsong fortsätter. I går förlorade man den uppskjutna matchen mot Kristianstad och blev därmed passerat i tabellen av Skånelaget.