TV: Zäta-dominansen fortsätter

av Robert Pettersson

Henrik Zetterberg fortsätter att imponera och dominera för sin nya klubb Zug. Efter 2+1 i debutmatchen i European Trophy i tisdags svarade han upp med 2+1 i ligadebuten igår kväll.
Då gav han bort sin chans till hattrick för att låta kedjepolaren Linus Omark göra 5-3.

Ett dygn senare klev han in i bortamatchen mot jumbon Ambri och dominerade igen. Den här gången fick han med sig sitt hattrick, dessutom.
De obligatoriska 2+1 hade han fått in redan sex minuter in på andra perioden. Hattricket fullbordade han i ett numerärt överläge fem minuter in på tredje.

Linus Omark noterade poäng för tolfte matchen i följd och spelade fram Zäta till två av målen och delade passningspoäng med Zetterberg till Patrick Fischers 3-1-mål. Omark har gjort 6+15 på 14 matcher totalt och är tvåa i poängligan bakom Omark/Zätas tredjelänk Damien Brunner, som svarat för 7+15 på tolv matcher efter att ha noterat två passningspoäng mot Ambri.

Zug klättrade i och med segern upp från nionde till den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Här har ni det hela i videoform, om ni så önskar.

* * *

När Lugano mötte Biel var det mycket fokus på de två Bostonstjärnorna i respektive lag Patrice Bergeron i Lugano och Tyler Segiun i Biel.
Internmötet slutade med att Bergeron sköt ett mål för Lugano och Seguin hade 1+2 för Biel.
Men matchen som sådan vann Lugano med klara 6-3

Bergeron har gjort tio poäng (6+4) på fem matcher i Lugano. Seguin har gjort tio (3+7) på nio matcher för Biel.

I Lugano hade Ilkka Heikkinen, dominanten på Växjös blålinje ifjol, ett mål och två assist. Han är poängbästa back i ligan och femma i den totala poängligan med 6+10 på 15 matcher.

* * *

Stjärnpoäng blev det även i Bern när hemmalaget föll med 2-3 mot ännu inte lockoutförstärkta Zürich med 2-3.
John Tavares sköt tidigt 1-0 för Bern med sitt fjärde mål på sju matcher för klubben.

Nicklas Danielsson var poänglös i Bern.

* * *

När Davos bortaslog Rapperswil med 3-2 var det nästan uteslutande tack vare nykomponerade kedjan med Joe Thornton, Rick Nash och Petr Sykora.
Den senare, som alltså inte är den Petr Sykora, gjorde comeback igår efter en månads skadefrånvaro och sköt omgående två mål.

Han gjorde detsamma mot Rapperswil. Han sköt både 1-0 och 2-0 i första perioden, båda gångerna framspelad av Thornton. 3-0-målet sköt Rick Nash, framspelad av Sykora.

* * *

Kvällens stora knall stod Langnau för, nästjumbon hemmaslog överlägsna ligaledarna Geneve hemma med 3-2 och orsakade Geneves blott tredje förlust, inklusive OT/straffar, på 15 matcher.

Segern var Langnaus blott andra fullpoängare för säsongen. Minnesotabacken Jared Spurgeon noterade en assist för Langnau och har samlat ihop tre sådana på sju matcher i klubben.