Startsida / Inlägg

Vettel i zonen – men Alonso attackerar

av Anna Andersson

Nu är Sebastian Vettel i zonen. Han imponerar i kvalet, tar pole position och när han får det utgångsläget så känns det som om han är näst intill omänsklig. Han tog sin fjärde seger i rad och det känns som om han har nått samma zon som han befann sig i under förra säsongen.
En bubbla där han själv regerar. Har självförtroende och har ett förtroende för bilen.
Den kombinationen känns i stort sett oslagbar.
Nu har han 13 poäng ner till Fernando Alonso och det återstår tre lopp.  För tyskens del ett mycket bra utgångsläge och han har avgörandet i egna händer.
Samtidigt så betyder det absolut inte att VM är avgjort.
Segraren får 25 poäng och mästerskapet kan få en ny ledare både en och två gånger innan säsongen är över. Kimi Räikkönen kan fortfarande bli mästare i sin Lotus. Ferrari och Fernando Alonso visade upp en bättre form än vad det gjort tidigare under hösten och han gjorde sitt bästa lopp efter omstarten. Det ser lovande ut för framtiden och en sak är säker.
Vi lär få en mycket spännande avslutning av säsongen. Det är bara en vecka till nästa lopp och fyra veckor till säsongen är över.
•••
Mark Webber ska vara riktigt nöjd med att han får en tredjeplats med sig från Indien. han hade stora problem med KERS redan efter 20 varv. Den överhettade och Red Bull försökte kyla den, men lyckades inte och han hade ingenting att sätta emot när Fernando Alonso attackerade.
•••
Sebastian Vettel och Red Bull hade dagens snabbaste depåstopp, 2,6 sekunder. Ferrari och Fernando Alonso gjorde det näst snabbaste med 2,8 sekunder.
•••
Red Bulls Chrstian Horner är lite orolig för Abu Dhabi, han anser att det är den banan som passar Red Bull allra sämst. Han berättar också att det kommer små nyheter till bilen till varje tävlingshelg.
•••
Fernando Alonso är övertygad om att han kommer att ta sin tredje titel.
– Även om det är lite tyngre just nu så är jag het övertygad om att vi kommer att vara med och slåss om VM-titeln och ta titeln, säger spanjoren.
•••
Michael Schumacher fick bryta i Indien efter ett lopp långt ner i resultatlistan. Han lägger av efter säsongen, men även om det inte blev någon VM-titel med Mercedes så får han sin bil i present. Han har redan de fem VM-segrande Ferraribilarna i garaget och någon bil från tiden i F3000, men nu får han alltså göra plats för en bil till.
För övrigt ska domarna efter loppet undersöka om han missade en blå flagga.
•••
Ingen Mercedes tog poäng i Indien.
•••
För övrigt så ligger det en exklusiv intervju med Kimi Räikkönen på Sportbladets web i dag, antingen så köper du tidningen eller så laddar du upp på puls för att läsa de tankar som finländaren delar med Sportbladets läsare inför avslutningen av säsongen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB