Startsida / Inlägg

Hamilton förbereder sin attack

av Anna Andersson

Lewis Hamilton säger sig vara redo.
Han säger att han är redo att ge allt i kampen om VM-titeln – men det krävs mycket för att han ska kunna ta sin fjärde VM-titel.
Det är bara fyra deltävlingar kvar av årets säsong och i helgen kör F1 i USA, det betyder kvällsrace för alla i Europa och för Lewis Hamilton betyder det att han är tillbaka på banan där han vann VM för ett år sedan.

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, throws his trophy in the air after winning the world championship win his victory at the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Sunday, Oct. 25, 2015, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings)
Hamilton och hans buckla. Foto: AP

Där avgjorde han racet med en tuff manöver mot Rosberg i den första kurvan och där avgjorde han kampen om VM-titeln.
Rosberg berättade senare för mig att han tog en tur ut i öknen efter det loppet och hittade kraft för att komma tillbaka och avsluta säsongen utan att förlora något mer lopp och att det är det som gett honom styrkan in i årets säsong.
–  Det var en väldigt svår fas i slutet av 2015. Det var jämt ­mellan mig och Lewis, men vi drabbades av tekniska problem och jag förlorade mästerskapet i USA. Det var tungt. Därför var det väldigt viktigt för mig att ­visa att jag kunde komma tillbaka och avsluta säsongen bra. Det är alltid skönt att starta en ny säsong som en vinnare och ta med den känslan, sa handen stora intervjun med Sportbladet inför säsongen. Den läser du här.
Räkna med en tuff kamp mellan Hamilton och Rosberg i helgen – även om det faktiskt är så att Rosberg vinner titeln även om han är tvåa bakom Hamilton i vart och ett av de fyra återstående loppen.
– Från och med nu gäller de för mig att kämpa så mycket jag kan varje helg, ge allt för seger och sedan får vi se vad det räcker till, jag kommer inte att ta något steg tillbaka, säger Hamilton som vunnit VM både 2014 och 2015.
– Jag har fantastiska minnen från Austin, jag har vunnit tre av fyra lopp där och jag tog titeln där för ett år sedan. Det är utan tvekan det största som hänt under min karriär.

Till höger ser du förarnas däckval inför helgen:

USA GP valda däckKlicka på bilden blir den större.

 
Tiderna som gäller i helgen är:
Fredag:
Träning 1 kl 17.00
Träning 2 kl 21.00
Lördag:
Träning 3 kl 17.00
Kval kl 20.00
Söndag:
USA:s GP kl 21.00
•••

 
För övrigt…

 

A Force India crew member walks across pit road as rain falls before the scheduled start of the third practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 24, 2015, in Austin, Texas. (AP Photo/John Locher)
Regnet det bara öser ner…. Austin 2015 Foto: AP

minns ni väl väderkaoset i Texas 2015?  Det var helt galet.
I år ska dock vattnet lämna arrangörerna i fred. Enligt prognosen blir det varmt, upp till 28 grader,  och torrt.
….lämnar Mark Webber den aktiva karriären bakom sig. Den tidigare Red Bull-föraren har kört långtlopp sedan han lämnade F1, men nu blir han ambassadör för Porsche.
berättar  Lawrence Stroll vad hans son ska göra nästa år.
–Lance ska köra F1 2017, det kan ni trycka, svart på vitt, säger han till  Journal de Montreal.
Det har snackats om att Europamästaren i F3 snart kommer att presenteras för Williams, men det är tydligen inte det enda alternativet för familjen Stroll (som har  med sig en rejäl budget).
– Vi tittar på flera möjligheter och om ett par veckor vet vi mer.
jagar Ferrari en vinst. Teamet har inte vunnit på 23 lopp, sedan Singapore 2015. I de senaste åtta VM-loppen har bara en Ferrari stått på prispallen, Sebastian Vettel på Monza. Red Bull har tagit över som förste Mercedesjägare, det tidigare mästarteamet är 50 poäng före Ferrari i märkes-VM och det är bara fyra lopp kvar av årets säsong.

•••
I morgon onsdag tar vi en titt på banan, du får fakta och statistik, du får Marcus Ericssons tankar inför racet och sedan presenetrar VM-ledaren banan för dig.

Vi ses!

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB