Startsida / Inlägg

Mercedes och Red Bull – nya bilar till F1 2019

av Anna Andersson

Mercedes satsar på en ny lack – men den är snarlik.

Red Bull satsar däremot med en annan look. Det är spännande med bilder på nya bilar till F1 2019.

Nya bilar till F1 2019 – här är Mercedes nya bil på banan för första gången
Mercedes på  Silverstone

I dag var det dags för Mercedes att ta ut sin bil på Silverstone och Valtteri Bottas fick möjligheten under förmiddagen och Lewis Hamilton under eftermiddagen. Bilderna du ser här kommer direkt från Storbritannien.

Mer om deras bil läser du här.

Nya bilar till F1 2019

I dag var det också dags för Red Bull att visa upp sin bil till F1 2019 och här har det skett en rejäl förändring. Inte bara när det gälelr det faktum att Red Bull från och med 2019 kör med en motor från Honda, desutom skiljer sig aerodynamiken och då tänker jag framförallt på sideboardsen från  sin föregångare.

Även färgvalet är något helt annat än det som stallet visat upp tidigare. Borta är den stora logotypen som funnits på bilarna i alla år – men lugn och fin. Ingen oro här för enligt teamet handlar det om en engångs företeelse – det kommer att se annorlunda ut framöver.

Max Verstappen fick köra de första meterna i den nya bilen och även Red Bull rullade ut på Silverstone i Storbritannien.

I går presenterade Renault sin bil och mer om det läser du här. 

Eller här:

I dag har även Force India lämnat F1.  Numera är det Racing Point som gäller, eller SPortpensa Raing Point om man ska ta med det kenyanska spelbolaget som är namnsponsor.

Bilen behåller färgen, rosa, eftersom sponsorn BWT stannar. Sergio Perez är kvar som förare och Lance Stroll tillkommer.

 

Annars kan jag meddela att…

…Mercedes är ett av två team som har samma förare i F1 2019. Lewis Hamilton och Valtteri Bottas. Bottas kontrakt går ut efter säsongen. Hamilton har till 2020, om jag inte är felunderrättad.

…Daniil Kyatt körde de första meterna med årets Toro Rosso i isano och även debutanten Alex Albon fick chansen. Det var hans första meter i en F1:a.

…Williams har ställt in sin filmdag.

– Alla förstår att vi har haft en väldigt aggressiv utveckling av vår bil under vintern och därför har vi bestämt oss för att inte använda oss av någon filmdag. Vi vill använda den tiden i fabriken istället, säger teamchef Claire Williams.

Williams visade för övrigt upp bilen från 2018 med nya vingar och ny lack under sin presentation.

….det ryktas om att även Renualt ställer in sin filmdag för att få ytterligare tid i fabriken. Det är ett svårt dilemma, ska de testa bilen på banan tappar de tid i fabriken. Är det värt det?

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB