Startsida / Inlägg

Williams 2019 – här är den nya designen

av Anna Andersson

Det är veckan när F1 2019 väcks till liv. I går presenterades Williams 2019 och Toro Rosso 2019.

Jag är ledsen att jag inte fick ut någonting i går, men jag var på en begravning av en kär familjemedlem och det gick före den eftermiddagen.

Williams 2019 – ny sponsor och design

I dag kommer ni däremot att få bilderna på den nya Williams 2019, eller snarare en ny design på en gammal bil. Williams byter färg nu när Martini lämnat uppdraget som huvudsponsor efter fem säsonger, men den nya bilen får vi itne se förrän under testerna nästa vecka..

ROKiT_Williams_Racing_Livery_Launch_1I år är bilen ljusblå, vit och svart och den nya huvudsponsorn är telekommunikationsföretaget ROKiT. Det handlar om ett samarbete över flera säsonger. Williams som kör med förarna Georg Russel (debutant) och Robert Kubica ( som gör comeback efter flera års skadefrånvaro) behåller sin motorleverantör Mercedes.

Meredes sponsrar även bakom Russels satsning mot F1.

Toro Rosso – comeback för Kvyatt

I går presenterades också STR14. Toro Rossos 2019, det andra året som teamet kör med en motor från Honda. Stalelt ställer upp med frrna Alex Albon, som är debutant och Daniil Kvyatt som gör comeback. Ryssen var simulatorförare hos Ferrari förra  säsongen, dessförinnan körde han för Toro Rosso. Han fick lämna teamet efter ett par incidenter kom tillbaka och fick lämna teamet igen. De har haft en av och på relation i rätt många år nu, Kvyatt har också varit och vänt i Red Bull inann han petade för Max Verstappen.

Scuderia Toro Rosso STR14
Scuderia Toro Rosso STR14

Ryssen själv säger att detta bevisar att man aldrig ska ge upp. Toro Rossos stallchef Franz Tost är också positiv.

– Jag har alltid sagt att en förare behöver två tre år innan han kan leverera i F1, men Daniil var snabb på en gång, säger Tost till Sky Sport.

– Det var mentalt väldigt tufft för honom att komma tillbaka 2016, men han visade sin vad han kan. Jag är övertygad om att han förtjänar en andra chans i F1 och att vi inte har sett det bästa av honom än.

Under veckan fortsätter ett antal presentationer. I dag är det dags för Renault, mer om det läser du här. Klicka in får du de senaste bilderna och snacket.

Kort kan vi konstatera att årets bil ser ut ungefär som fjolårets i designen. Det var lite mer gult än för ett år sedan och sponsorn Infiniti har fått en annan placering. Inga överraskningar med andra ord.

I morgon är det bland annat dags för Mercedes och Red Bull. Alla datumen hittar du om du klickar här.

Jag kommer att hålla er uppdaterade under veckan, denna vecka när det är tester i IndyCar – och det är dags för Rally Sweden med Pontus Tidemand i WRC.

Den 18 drar sedan F1-testerna igång i Barcelona. Låt oss hoppas att inte den första veckan snöar bort i år igen.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB