Startsida / Inlägg

Långtråkigt sa Vettel

av Anna Andersson
Långtråkigt säger Vettel (TT)

Ni kallar F1 för långtråkigt. Det gör Sebastian Vettel också.
– Tråkigt eller? Trist så långtråkigt så långtråkigt. Det är ju inte bara fyra lopp det varit så utan i fyra år, eller hur? Mer eller mindre va?, sa Sebastian Vettel till F1-reportern Will Buxton efter helgens deltävling.
Men han tror inte att chanserna till en titel är borta.
– Nej, det är så lång väg kvar, men vi måste bli betydligt bättre, säger tysken som var trea i Baku
– Den första stinten i Baku visade på våra svagheter, jag tappade sju sekunder. I den andra var avståndet mellan två och fem. Charles var inte heller snabbare med de mjuka däcken.

Den tunga helgen

När vi är inne på F1 så går vi nu två tunga dagar till mötes. I dag är det 25 år sedan Roland Razenberger omkom efter en olycka på Imola. Han tappade kontrollen under kvalet till San Marinos GP och slog i betongmuren.
En dag senare förlorade Ayrton Senna sitt liv på samma bana.
Min kollega Erik Niva besökte Brasilien och Sao Paolo 2005, här är hans text om dödskraschen som fick världen att stanna. Läs den.

Vi kan konstatera att…

Seger i Baku – den fjärde dubbelsegern för Mercedes 2019 (TT)

…Max Verstappen kritiserar den poängen som ges för det snabbaste varvet.
– Toppteamen är så långt före alla andra att det alltid finns en förare som har problem och har råd att ta ett extra depåstopp för att lägga på däck och köra hem det snabbaste varvet. Det gör luckan till oss andra så mycket större, säger Red Bulls förare.
…Christian Horner tycker också att F1 2019 är långtråkigt.
– Tre fjärdeplatser efter varandra blir långsamt lite tråkigt, vi hade gärna velat slåss om en pallplats igen, säger Red Bulls chef.
…Ferrari försvarar sin strategi från Baku.
– Efter loppet kan man alltid diskutera det, men jag tycker inte att vi gjorde någonting fel, säger stallchef Mattia Binotto.
Nu är det en helg utan F1-lopp därefter är det dags för tävlingen i Barcelona.
Den helgen väntar också IndyCar och Indy Road Course vilket är säsongens femte deltävling.

Felix och Marcus på Indy Road Course

I går genomförde för övrigt Honda ett privattest på Indianapolis Motor Speedway. Testet kördes på IMS så kallade road course – den traditionella banlayouten på den stora ovalens innerplan – och var ett led i förberedelserna inför INDYCAR Grand Prix, Indy Road Course, som arrangeras på samma bansträckning den 11 maj.
14 bilar deltog, däribland Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson. Det regnade en del inledningsvis, men blev allt bättre under dagen. Rosenqvist körde flest varv av alla, 93 medan Ericsson körde 88. Rosenqvists tid är den tredje snabbaste, Ericsson nådde plats sex.
– Det var ett bra test, om än lite konstigt i början, säger Felix Rosenqvist var snabbast tid 1.09,716 var mindre än två tiondelar långsammare än de som Colton Herta noterade som dagens snabbaste tid.

– Jag glömde faktiskt bort hur banan gick; hur vissa av kurvorna såg ut. Jag vet inte hur det blev så, men vid ett tillfälle kom jag in i en sväng på treans växel när det egentligen skulle vara ettan. Det har nog aldrig hänt förut! Hur som helst, det var snabbt åtgärdat och till slut blev det en riktigt bra dag,.

Han tävlade på banan när han körde Indy Lights 2016.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB