Startsida / Inlägg

Michael Schumacher privat – ny film om hans liv

av Anna Andersson
Michael Schumacher privat
Lewis Hamilton vann Spanien GP och leder VM (TT)

Mercedes vann dubbelt igen, men dagens inlägg kommer inte bara att handla om det utan även om den nya film som skildrar Michael Schumacher privat och som racerförare. DEn nya filmen ska presenteras den kommande veckan.
Mer om det längre ner i bloggen. Dagens F1-race såg ut som det gjort vid de tidigare fyra racen den här säsongen.
Och återigen avgjordes loppet i starten.
– Det är helt otroligt att vi som team kan ta fem dubbelsegrar, säger Valtteri Bottas efteråt.
– Men jag tappade allt i starten, bilen uppförde sig väldigt konstigt, kopplingen kom och gick och jag måste ta reda på vad det beror på.

Mercedes dominerar – men sömnig racing

Mercedes dominerade sedan ett ganska sömnigt F1-lopp där det stundtals var väldigt stora avstånd mellan förarna. Förstå mig rätt, Barcelona är en himla härlig stad och banan ger en bra fingervisning av hur förhållandet är mellan teamen men den bjuder inte på någon spännande racing.
Inför loppet hade 25 av 28 lopp som avgjorts i Spanien har nu vunnits från första startled. Nu är den siffran 26 av 29. Just nu diskuteras det om banan  i Barcelona ska finnas kvar i F1-kalendern eller om den har gjort sitt.
Vad tycker ni?
Det vi kan ta med oss från den här helgen är att Ferraris uppdateringar inte alls gett den framgång som man hoppats på och att Red Bull med Max Verstappen faktiskt hade en bättre racefart än Ferraris båda förare. Dessutom ser vi ett Mercedes som är på väg att ta död på all spänning innan säsongen inte ens är sex lopp gammal. Just nu handlar det bara om vilken av deras förare som ska vinna loppet, ingen annan är i närheten av silverpilen.
Mer om loppet läser du här:

Snabba nyheter efter Spanien GP

Vi kan konstatera att…
..Haas bilar verkar ha hittat farten. Det var på tiden.
…Romain Grosjean tog sin första VM-poäng för säsongen. Grattis till den.
… Ferrari tog ett beslut på det tolfte varvet. Sebastian Vettel blev beordrad att släppa förbi Charles Leclerc och han gjorde det. Det måste ha svidit i en fyrfaldig världsmästares racinghjärta. Leclerc fick sedan order i att släppa förbi Vettel på det 37 varvet.
– Släpp Seb, han är på en annan startegi, löd ordern.
…Sebastian Vettels lopp förstördes redan i starten när han fick skador på däcket. Han satsade allt, misslyckades och det påverkade honom under den första stinten.
…Lando Norris var besviken, det ska han vara efter den kollisionen med Lance Stroll. Det var lite orutinerat.
…Renault var långt efter igen och nollade. Daniel Ricciardo var bäst i teamet på plats 12.
…Indycar går en spännande vecka till mötes på tisdag inleds träningarna till Indy 500, på fredag lottas kvalet. Du har hela schemat och förutsättningarna här.

Michael Schumacher privat – familjen stöttar ny dokumentär

Michael Schumacher privat
Michael Schumacher 2006 nu kommer en film om Michael Schumacher privat – och på banan (TT)

För alla er som fortfarande engagerar er i Michael Schumacher och hans karriär kommer en ny film, en dokumentärfilm som familjen medverkar i. Den kommer att visas på bio i Tyskland och Schweiz från och med den 5 december 2019. Enligt Bild am Sonntag kommer det att  vara en hyllning till Schumachers alla höjdpunkter i karriären och ett att visa upp honom som en kärleksfull pappa och make. Till och med hans hustru Corinna, som skyr media, har  intervjuats och berättat om deras gemensamma liv och makens karriär. Hon har även gett filmteamet möjlighet att visa upp foton som aldrig tidigare visats upp offentligt.
Men filmen kommer inte att avslöja hur Michael Schumacher hälsotillstånd är efter olyckan. Det ska även i framtiden vara en väl bevarad hemlighet, skriver tidningen.

Mer läser du här

Mick Schumacher – straffad

När vi ändå är inne på Michael Schumacher, hans son Mick kör Formel 2 och han gick i mål på plats åtta i söndagens andra lopp i Barcelona, men han bestraffades för att han försökte fuska. Schumacher kom av banan efter en duell med Jack Aitke , han körde intill banan, över avåkningszonen och in på banan vid kurva två. Det gillade inte domarna och de bestraffade honom med ett tidstillägg.

Därmed tappade han poängen för plats åtta och rasade till plats 12.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB