Startsida / Inlägg

Bottas urstark i kvalet till Spanien GP i F1

av Anna Andersson
Spanisn GP i F1
Pole position – igen (TT)

Mercedes. Igen.
Det verkar som om det är lika bra att vänja sig vid att den är de två silverfärgade bilarna som leder fältet och teamet kan mycket väl ta en femte dubbelseger i rad när det i morgon är dags för Spanien GP i F1.
Tyvärr känns det allt annat än roligt för alla oss som faktiskt tycker om att se F1 21 helger om året. Vi vill se racing och kamp, olika team och olika förare som kan utmana om seger. Inte ett team som dominerar, även om det har varit så under så många år att vi borde ha vant oss.

Den här säsongen har Ferrari som skulle kunna utmana Mercedes helt tappat konceptet. Mercedes gör naturligtvis ett lysande jobb och Valtteri Bottas som tog sin tredje pole position i rad har lyckats krypa in under skinnet på Lewis Hamilton. Den femfaldige världsmästaren ska känna sig allt annat än säker på en sjätte VM-titel.
Valtteri Bottas kan mycket väl bli Finlands näste mästare  i Formel 1.

Tungt för Ferrari och Alfa i Spanien GP i F1

En negativ överraskning, vid sidan av Ferrari var samarbetspartnern Alfa Romeo som hade stora förhoppningar om att ta poäng med båda bilarna, men Antonio Giovanazzi överlevde inte Q1 och Kimi Räikkönen försvann i Q2.
– Man vill alltid ha mer, men detta är vad vi har i dag. Vi har viss fart, men inget grepp, säger han efter kvalet.
Det var långt ifrån de förhoppningar som Frederik Vasseur hade hoppats på när han kom till Barcelona tidigare i veckan.

Mer om kvalet samt startuppställningen läser du här.

Guiden med fakta och statistik inför helgens lopp hittar du här.

 

Snabba nyheter från Spanien GP i F1

Pole position för Felix i kväll. (Mattias Persson)

Det pratas om att….
…Georg Russel har bytt växellåda efter avåkningen på den tredje träningen och flyttas tillbaka fem platser.
…Renault har inte hittat rätt, Nico Hülkenberg lämnade kvalet i Q1 efter en avåkning som gkjorde att han skadade sin framvinge och fick återgå till en äldre version. Det var inte vad Renault hade räknat med.
…Daniel Ricciardo gick vidare till Q3 och är inte alls besviken över sitt teambyte från Red Bull till Renault.
– Jag visste att vi inte skulle vara med och slåss om pallplatser utan räknade med både problem och hemläxor. De är klart att det hade varit skönt om vi hade varit snabbare, men jag ser områden där vi förbättrar oss och jag är, precis som tidigare optimistisk och tror att vi går åt det håll som vi vill.
…Racing Point kommer att presentera en helt ny bil innan sommarlovet.
– Vi har flera nyheter i vår pipeline, det handlar nästan om en helt ny bil, säger Andy Green som är teamledare hos stallet.
…Felix Rosenqvist. Det är namnet för dagen. I kväll har han pole position i Indianapolis. Läs mer här.

…Rasmus Lindh, visar allt mer att han är en man för framtiden. Han tog pole position i båda sina lopp på Indianapolis Motor Speedway – och han vann båda. Dessutom satte han nytt banrekord. Riktigt snyggt av den unge svensken som kör IndyGP.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB