Startsida / Inlägg

”Vi vill attackera” Vettel inför Spanien Grand Prix

av Anna Andersson
Spanien Grand Prix i F1 2019
Pressen på Vettel och Ferrari ökar (TT)

Ferrari kommer med en ny motor till Spanien Grand Prix i F1 2019.
Men den uppdateringen får varken Haas eller Alfa Romeo ta del av. De två kundteamen måste vänta till deltävlingen i Monaco om två veckor, men ännu troligare till den i Kanada i början av juni – då skulle Ferrari egentligen ha levererat den nya motorn till fabriksteamet också.
– Det är alltid svårt att leverera nya motorer till alla tre team samtidigt, säger Haas teamchef Günther Steiner enligt motorsporttotal.
– De frågade om vi var införstådda med detta och det är vi. Det var ett enkelt beslut och det är ingenting som gömmer sig bakom det.
Sebastian Vettel, som är trea i VM känner sig positiv inför helgen.  Han var trea i Baku, men vill ta ännu fler poäng i Spanien och  bryta Mercedes segersvit.
– Vi hade nya delar i Baku, nu har vi ännu fler. Vi är snabba, men inte tillräckligt snabba, säger Sebastian Vettel.
– De nya delarna känns lovande och vi vill attackera, vi bör vara bättre än förra racet, men jag kan inte säga hur den här helgen kommer att sluta.

 

Renault följer Ferraris exempel

Även Renault uppdaterar motorn till Spanien Grand Prix i F1, dessutom har de en ny framvinge, nya delar till diffusorn och bargeboardsen. Målet för Renault är att förbättra prestandan – och tillförlitligheten.
– Vi ligger efter våra förväntningar, säger sportchef Cyril Abiteboul.
– Vi kan betydligt mer än så här, men behöver en helg utan problem så att vi kan ta fram det mesta ur vår potential, vi kan förändra saker och ting väldigt fort och i Barcelona vill vi vända vår säsong till något positivt.

Spanien Grand Prix i F1 2019
Håller motorn för Renault den här helgen? (TT)

Renault har haft stora problem med tillförlitligheten och i Bahrain bröt båda förarna på grund av motorproblem, framförallt är det MGU-K som trasslat.

– När vi ser att  motor är tillförlitlig kan  vi också börja göra andra saker, optimera prestandan och göra det som andra gör redan i kvalet, säger Daniel Ricciardo.

Väderprognos inför F1 i Barcelona

Fredagen bjuder på sommarväder, runt 24 grader och mestadels soligt. Enbart en liten risk för regn.
Under lördagen sjunker temperaturen till 20 grader, men det är inget regn i sikte. Under söndagen väntas vädret vara ungefär det samma som lördagen och risken för regn ligger på 10 procent.

Tiderna inför helgens deltävling hittar du här.

Här hittar du guiden med all fakta och statistik.

Snabba nyheter inför Spanien Grand Prix i F1 2019

Spanien Grand Prix i F1 2019
Kimi har tagit poäng i samtliga fyra lopp, tar kollegan sina första i Spanien? (TT)

Det snackas om att…
…Toto Wolff är på väg att lämna Mercedes för att ta över som VD ho Liberty Media, företaget som äger rättigheterna till F1. Uppgifterna kommer från ”RaceFans.net” och Wolff bekräftade i samband med deltävlingen i Baku att hans kontrakt med Mercedes går ut 2020.
…Andreas Seidl är på plats. Det är första gången som McLarens nya teamchef följer sitt stall på banan.
…Alfa Romeo kommer med tillförsikt till Spanien.
– Vi lärde oss av testerna, efter en första mycket bra testvecka utvecklade vi bilen åt fel håll, säger Frederic Vasseur enligt motorsportmagazin.
Målet är att båda förarna tar poäng på söndag.
…Renault är inte nöjda med säsongsstarten och med tanke på den stora regeländringen 2021 så satsar man nu hårt, Christophe Mary hämtas från Mercedes och startar jobbet som ”Director of Engineering” den 1 augusti. Matt Harman får en ny roll för att avlasta Nick Chester som är teknikchef på chassisidan och Stephane Rodriguez får en ny roll på motoravdelningen.
…Racing Point kommer med en stor uppdatering till Barcelona.
…Haas har en stor uppdatering med sig, men det är enbart Romain Grosjean som får den. Anledningen är att teamet inte vill ta några risker.
…allt mer tyder på att Brasilien GP lämnar Sau Paolo för Rio 2020.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB