Startsida / Inlägg

Renaults lastbil i krasch på väg till Ungern GP i F1 2019

av Anna Andersson

Formel 1 har lämnat Tyskland och är på väg till Ungern GP i F1 2019.

Men för Renault fortsätter den tunga resan. Efter det att två förare brutit  i Tyskland körde en av deras lastbilar av motorvägen  i Ungern.

Renaults F1-team har bekräftat att det är en av deras förare som kört av vägen i närheten av Györ i Unger, föraren har hållit sig inom trafikreglerna och vad som orsakat olyckan är inte klart. Teamet vill inte heller meddela vad lastbilen innehåller. Föraren var vid medvetande när han fördes till sjukhus. Han har inte drabbats av några livshotande skador.

Innan vi fokuserar på deltävlingen i Ungern måste vi avsluta Tysklands GP. Årets mest underhållande och omtumlande lopp.

Förlorarna – Gasly och Bottas?

Vilka var gårdagens stora förlorare?
Pierre Gasly som gjorde ett eget misstag och blev utan poäng samtidigt som Daniil Kvyat körde in en Toro Rosso på pallen? Möjligen. Han var i alla fall inte med när Red Bull tog sitt segerfoto tillsammans med Max Verstappen efter loppet. Helmut Marko säger dock till Motorsporttotal att Red Bull inte kommer att byta förare under 2019.

– Vi vill avsluta den här säsongen som den är, säger han.
En annan förlorade var Mercedes. Även om Lewis Hamilton till slut fick två poäng så var Toto Wolff tydlig när han beskrev loppet för österrikiska ORF:

– Naturligtvis var detta en katastrof för oss. Vi kontrollerade det riktigt bra i början, men sedan ledde våra egna misstag till olyckor och så kan man inte vinna några lopp.

– Det har inte hänt oss på flera år, men det fick oss att se riktigt dumma ut.

Ungerns GP i F1 2019
Helgens förlorare? (TT)

Även Valtteri Bottas kan vara en av gårdagens stora förlorare. Han hade chansen att vinna, men tappade fokus och kraschade bilen. Han var så frustrerad att han lämnade banan utan att prata med media och Mercedes fick ställa in hans presskonferens. Frågan är hur hans framtid ser ut? Enligt Nico Rosberg, tidigare Mercedesförare, är det loppen i Tyskland och Ungern som kommer att avgöra finländarens framtid.

Toto Wolff har tidigare sagt att han vill  ta ett beslut om framtiden, om det är Bottas, Esterban Ocon eller någon annan förare som får chansen, innan omstarten den 1 september.

Honda hånar Alonso

Två förare från team som köper motorer från Honda stod på pallen i går, dessutom två förare från olika team. Det har inte hänt sedan 1988.  Vilken framgång för Honda som fått ta emot enormt mycket kritik sedan återkomsten till F1. Det är bara något år sedan Fernando Alonso kallade Hondas motor för en GP2 Motor. Det såret sitter djupt.

Honda kunde inte låta bli att slå tillbaka efter dagens seger – den andra för Red Bull Honda den här säsongen.

Alfa Romeo kommer att lämna in en protest mot det tidsstraff stallets båda förare fick under Tysklands GP. Jag återkommer i ärendet.

Missade du texten från Tysklands GP? Den hittar du här.

Här är gårdagens blogg om Ferrari märkliga förmåga att göra misstag.

Sedan får du så klart texten om Felix Rosenqvists succe.

Och om Red Bulls nya världsrekord.

Fokus Ungern GP i F1 2019

Nu lämnar vi Tysklands GP och förkuserar på deltävlingen i Budapest, den sista innan semestern. En intressant fråga är hur Lewis Hamilton mår. Han drabbades av en virussjukdom och var märkbart påverkad under raceghelgen. Han var på gårdagens presskonferens, men har ställt in alla åtaganden de kommande dagarna och fokuserar på att bli frisk till helgens race.

– Jag har aldrig tidigare varit så sjuk och det var den tuffaste tävlingshelgen någonsin, skriver han  på Instagram.

 

Tiderna inför Ungern GP i F1 2019:

Fredag:
Träning 1 kl 11.00
Träning 2 kl 15.00

Lördag:
Träning 3 kl 12.00
Kval kl 15.00

Söndag:
Ungerns GP – sista loppet innan sommaruppehållet. Kl 15.10.

Däckvalen för Ungern GP i F1 2019

Renault, Alfa Romeo och Toro Rosso. Där har ni stallen som valt den mest aggressiva  däckstrategin inför helgens deltävling i Ungern. Intressant är också  att Ferraris båda förare och Mercedes båda förare har valt lite olika alternativ.

 

Nu önskar jag er en fin måndag, vi hörs igen.

Det är racevecka;-)

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB