Startsida / Inlägg

Belgien GP i F1 2019 – omstart och Indysnack

av Anna Andersson
Belgien GP i F1 2019
Rasmus Lindh. Framtidens stjärna i IndyCar? (Indy Pro 2000)

Nu är det äntligen dag. För F1 och för Belgien GP i F1 2019.
Vi har haft två helger med IndyCar, där Felix Rosenqvist först var med om en fruktansvärd krasch på Pocono för att sedan komma tillbaka på nästa ovalbana en vecka senare och köra in årets bästa resultat. En elfteplats.
– En 11:e plats är ingenting jag jublar över, men jag behövde ett sådant här race på en oval nu och det var viktigt att bara få genomföra det, säger Felix Rosenqvist.
– Det stärker självförtroendet på den här typen av banor och framför allt ger det mer erfarenhet – och det måste man ha i de här racen. Loppet i sig var inget spektakulärt för min del; inte min bästa körning, men inte heller den sämsta. Vi hade lite oflyt med en del gulflaggssituationer som antagligen kostade oss ett bättre resultat, men det är en del av spelet. Jag är glad att ha fått fullfölja det här racet på säsongens sista oval – det var viktigt.

Även Rasmus Lindh gjorde en bra insats, igen. Han tog pole position och körde hem en andraplats. Han leder Indy Pro 2000 med sex poäng när fyra lopp återstår.

Du kan läsa mer om honom här, jag gjorde en intervju med honom i somras. Första gången jag skrev om Rasmus var 2017, då fick han faktiskt hjälp av Daniel Ricciardo. Den här killen är det värt att hålla ögonen på.

 

Belgien GP i F1 2019 – omstart med nyheter

I helgen är det F1 fokus och sedan den senaste tävlingen i Ungern den fjärde augusti (känns som en evighet sedan) har det hänt en del. Bland annat hare Pierre Gasly lämnat Red Bull och flyttats ner till Toro Rosso. Alexander Albon har gått åt andra hållet.
Dessutom snackas det om att ett nytt team är på väg till F1 från och med 2021, ”Panthera Team Asia F1″. Enligt ”RaceFans” har stallet sin bas i närheten av Silverstone och kommer att arbeta efter samma modell som Haas. Det vill säga köpa så mycket som möjligt till bilen av ett etablerat team.

Belgien GP i F1 2019
Pierre Gasly från och med nu för Toro Rosso  (TT)

Men det är då. Nu fokuserar vi på helgen, på ett mästerskap som Lewis Hamilton leder överlägset, men där Max Verstappen har gjort en riktigt bra sommar och tagit två vinster. Han är nu trea i VM, sju poäng bakom tvåan Valtteri Bottas som har 188 poäng. Ledaren Hamilton har skrapat ihop 250 poäng på 12 lopp. Nu återstår nio lopp av 2019.

För övrigt kan vi notera att i går var det ett år sedan Sebastian Vettel vann sitt senaste F1-lopp. Det var Belgiens GP 2018.

Den senaste Ferrariföraren att vinna ett lopp är Kimi Räikkönen. Han vann USA:s GP den 21 oktober 2018.

Tiderna inför Belgien GP i F1 2019

Fredag:
Kl 11.00 Träning 1
Kl 15.00 Träning 2

Lördag:
Kl 12.00 Träning 3
Kl 14.00 Kval

Söndag:
Kl 15.10 Belgien GP

Förarnas däckval inför Belgien GP i F1 2019

Ferrari och Red Bull väljer ett betydligt aggressivare däckval än Mercedes inför helgens deltävling, När Mercedes har åtta set av den mjukaste versionen har Ferrari och Red Bull tio.

På onsdag får du sedan all fakta, statistik och ytterligare nyheter inför helgen.
Väl mött.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB