Startsida / Inlägg

Formel 1 i Belgien – Mercedes bekräftar förare

av Anna Andersson
Formel 1 i Belgien
Bottas klar för 2020 (Mercedes)

Det är omstart i Formel 1 i Belgien och Mercedes bekräftar att Valtteri Bottas får fortsatt förtroende. Ett år till.
Bottas som varit i teamet sedan 2017 är nu tvåa i mästerskapet och ser till att teamet tar sina poäng och att Lewis Hamilton är lycklig. Det är kanske lite hårddraget, men Bottas är bra för harmonin i teamet.
Sedan får vi se vad som händer 2021. Då kommer ett nytt reglemente och dessutom går Lewis Hamiltons kontrakt ut….

Även Renault bekräftar Esteban Ocon, vilket betyder att Nico Hülkenbergs rese med Renault är över efter säsongen.

 

Formel 1 i Belgien – IndyCar i Portland

Formel 1 i Belgien
Årets rookie? Tajt i IndyCar (Felix Racing)

När nu F1 närmar sig omstart ska IndyCar avslutas. Marcus Ericsson är på plats på Spa och det var många som drog allt för förhastade slutsatser utan att kolla fakta. Han är där som reserv, han har fortfarande en roll hos Alfa Romeo, och när Alfa kallar måste han komma. Det sägs, men det är ett rykte, att Kimi Räikkönen har problem med en skada och han ska testa den under fredagen. Kan han inte köra så är Marcus där som back-up.  Det som är den stora frågan för hans del är vad som händer i IndyCar. Han har inte något kontrakt inför 2020, hans team står inför en omstrukturering och det är två lopp kvar av säsongen – och ett av dem ska han bevisligen inte köra. Det är väldigt trist för Marcus som den här helgen hamnat lite i kläm mellan sina två åtaganden.

Årets Rookie?

För Felix Rosenqvist handlar det om kampen att vinna titeln som årets bästa rookie.
Det är två lopp kvar, i helgen körde i Portland och det skiljer två poäng mellan amerikanen Santino Ferrucci i ledningen och Rosenqvist som är två poäng bakom. Trea är Colton Herta, 42 poäng efter Rosenqvist och det är 150 poäng kvar att köra om eftersom det är dubbla poäng i finalen som avgörs på Laguna Seca i september.
– Ett av mina stora mål den här säsongen har alltid varit att vinna rookiemästerskapet, säger Felix Rosenqvist. Nu är det två race kvar, och det är först nu man kan börja tänka på det på riktigt. Det är väldigt tight i toppen, främst mellan mig och Santino. Om vi kan ta tillbaka ledningen i helgen och skaffa oss en liten lucka inför finalen vore det idealiskt. Det är klart att pressen finns där, som alltid, men jag har varit i liknande situationer i andra mästerskap tidigare och har lärt mig av det. Jag tänker ta mig an den här helgen precis som vilken som helst – det brukar vara det bästa.

Från oval till Rosenqvists favorit

De två senaste banorna har avgjorts på ovalbanor, nu väntar en traditionell racerbana i Portland Oregon.
– Det känns bra att säsongen avslutas med två road course-race, fortsätter Rosenqvist. Vi har haft väldigt bra fart på den typen av banor och var på pallen senast i Mid-Ohio, så jag ser fram emot både Portland och Laguna Seca. Jag har aldrig kört i Portland förut, men det verkar vara en rolig bana. Den är kort, runt minuten, så det lär bli ganska mycket varvningar i racet. Jag tror att den kommer passa oss bra.

Tidschema IndyCar

TIDSSCHEMA
NTT IndyCar Series | Grand Prix of Portland
Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 30 augusti
Fri träning 1: 19.50-20.35
Fri träning 2: 23.40-00.25

Lördag 31 augusti
Fri träning 3: 20.00-20.45
Kval: 00.00-01.15 / LIVE @ Viasat

Söndag 1 september
Race (105 varv): 21.35-23.45 / LIVE @ Viasat

Formel 1 i Belgien

Då återvänder vi till Formel 1.

Formel 1 i Belgien
Senaste segern tog han i Belgien 2018 (TT)

Där lade jag ut en stor guide inför Belgiens GP i år och i tisdags fick du förarnas däckval och samtliga tider.
Väderprognosen talar om lite blandade väderförhållanden, som det kan vara på Spa eftersom det ligger i bergen, i Ardennerna. Det är en bana där det kan vara torrt i depån och regna på andra ställen.
På fredagen väntas temperaturen nå upp till 23 grader, och strålande sol, risken för regn ligger på sex procent.
Under lördagen väntas temperaturen under kvalet ligger på 28 grader, det väntas vara strålande solsken och en svag vind, men ingen risk för regn.
Under söndagen blir det bli tio grader kallare, mellan 18 och 19 grader som mest, men fortsatt soligt. Risken för regn är mindre än 20 procent.

Snabba nyheter

Annars kan vi konstatera att…
…Nicholas Latifi är tillbaka. Han tävlar i Formel 2, men ska också köra F1 för Williams under den första träningen och det är väl inte helt omöjligt att kanadensaren kör F1 nästa år. Är det Williams nästa förarduo vi ser på träningen på fredag? Latifi intill Georg Russell?
….både DRS-zonerna har kortats med 20 meter jämfört med tidigare, men båda finns kvar.
…det ryktas om att Nico Hülkenberg är på väg till Haas, där Romain Grosjean får lämna en plats. Det hade varit lite spännande att se Hulken och Kevin Magnussen i ett team. De två brukar vara väldigt goda vänner….

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB