Startsida / Inlägg

Måste han lämna ? Snack inför Ungern GP i Formel 1 2019

av Anna Andersson
Ungern GP i Formel 1 2019
Lämnar han F1 till 2020? (TT)

Inför Ungern GP i Formel 1 2019 är  av de stora snackisarna är Renault och kritiken mot Nico Hülkenberg. Renaults teamchef Cyril Abiteboul talar ett väldigt tydligt språk efter den tunga helgen på Hockenheim där Hulken var på väg mot ett riktigt bra race – men körde av.
På ungefär samma sätt som Charles Leclerc och Valtteri Bottas.
– De sista sekunderna förstörde en annars riktigt bra helg för Nicos del. Det var bara så frustrerande. Vi hade tårar i ögonen allihop, säger stallchefen till franska Auto Hebdo.
– Alltid när Nico är på väg att göra någonting fantastiskt rinner det ur hans händer. Han förstör för sig själv.

Ingan pallplats på nio år

Hülkenberg har kört i F1 sedan 2010, men aldrig tagit en pallplats. Nu är frågan om Renault orkar vänta längre. Hans kontrakt går ut efter säsongen, det har ryktas om både Formel E och WEC även om han själv har sagt att han gärna vill stanna.
– Ska vi vara ärliga så ser vi nu efter vilka möjligheter vi har framöver och Nico vet det, säger stallchefen.
En av dem är naturligtvis Esteban Ocon, tidigare förare för Manor och för Racing Point, han har varit en del av Renaults team tidigare, men nu är han tredjeförare hos Mercedes. Han har testat för världsmästarteamet och kört deras simulator.
Han är fransman. Det känns som ett mycket intressant alternativ för Renault.

Ferrari inför Ungern GP i Formel 1 2019

Ungern GP i Formel 1 2019
En positiv höst? (TT)

En annan stor snackis är vilken riktning Ferrari tänker ta. Är det dags att ställa in utvecklingen av årets bil och satsa på 2020?
Nej, inte enligt Sebastian Vettel.
– Under den andra halvan av säsongen kan vi bara se bättre ut än vad vi har gjort hittills. Det är viktigt att vi lär oss förstå hur bilen reagerar och kan bestämma oss för vilken riktning vi vill utveckla den inför nästa år då det inte är några större regeländringar. Nu handlar det inte bara om att stänga luckan utan också  om att bestämma oss vilken utveckling vi vill de kommande månaderna och det kommande året, citeras han av motorsporttotal.
– Den här helgen är vi inte favoriter, men de senaste veckorna ger oss hopp. Om allt går som det ska, ska vi kunna få in bilen i rätt däckfönster och vara med och slåss i toppen.
Enligt Charles Leclerc har man nästan löst de problem som Ferraris bilar hade förra helgen. Man vet vad felet på Sebastian Vettels bil berodde på, däremot har man inte kommit underfund med vad som hände med hans bil i Q3. Leclerc tror dock att det snart är löst.

Vädret inför Ungern GP i Formel 1 2019

Det brukar vara varmt i Budapest, men någon hetta ska det inte bli frågan om den här gången. Runt 27 grader och växlande molnighet under fredagen. Risken för regn är ungefär 20 procent.
Under lördagen ska det inte bli mer än 26 grader det väntas vara en del moln på himlen och enligt prognosen kan det komma en åskskur under kvalet.
På söndagen väntas solen skina hela dagen, det är ingen risk för regn, men temperaturen håller sig inom det normala. Ungefär 26 grader. Inte 35 som det pratade om förra veckan.

Vilka däck förarna har valt hittar du här.

Snabba nyheter inför Frankrikes GP

Ungern GP i Formel 1 2019
Två segrar på de tre senaste loppen (TT)

Det pratas om att…
…Haas och Romain Grosjean vs Kevin Magnussen. Nu blir det stallorder. Chefen Günther Steiner klarar inte längre av att förarna kör ihop.
– Det är den enda lösningen som de förstår. Man måste tala om för dem hur de ska köra när de är i närheten av varandra.
…Lewis Hamilton kommer att vara frisk till helgens lopp, enligt hans egen utsago i alla fall. Han sa efter Tysklands GP att han aldrig känt sig så sjuk som han gjorde då.
…Mercedes fortfarande är favorit, trots att Red Bull och Max Verstappen vunnit två av de tre senaste loppen.
– Mercedes är årets dominant och efter förra helgen kommer de att satsa på att ta revansch. Vi vet att deras bil kommer att vara bra här, men förhoppningsvis är vi inte långt efter, säger han.
…vad som gäller inför helgen. Guiden hittar du här.
…Ungern är det sista F1-loppet före sommaruppehållet. F1 startar om på Spa den 1 september. Renault kommer att presentera en ny specifikation av motorn till tävlingarna på Spa och Monza – och då lär Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr och Lando Norris.
…Alfa Romeo protesterar mot det straff som gjorde att båda förarna förlorade sina poäng på Hockenheim förra helgen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB