Startsida / Inlägg

Klart för Monaco GP i F1 2021

av Anna Andersson

Vi väntar på Formel 1 2020. Men redan nu är de första datumen för nästa år klara. Nu är datum för Monaco GP i F1 2021 satt. Den 23 maj. Det bekräftar Automobile Club de Monaco.

Monaco GP i F1 2021
2021 kommer F1 köra i Monaco igen och datumet är redan satt. (TT)

Det betyder att nästa år ska tre stora evenemang  i Monaco genomföras under fem veckor, Historic Grand Prix, Formula E och Formel 1.

Ladda för Monaco GP i F1 2021

När vi pratar om årets säsong så har jag tjatat om startdatumet i flera veckor, känns det som i alla fall. Den 5 juli är det dags för årets första lopp och det avgörs utan publik, men det är ännu inte klart vad som händer efter de två loppen i Österrike. Det verkar inte som om det går att geonomföra någon deltävling i Storbritannien därefter på grund av de regler som finns för karantän. Däremot pratas det mycket om att Hockenheim, Tyskland, kan hoppa in och arrangera ett eller två lopp.

Vi minns Niki Lauda

Annars är detta en dag när tankarna går till Niki Lauda. Det är ett år sedan den trefaldige världsmästaren lämnade oss. Han är fortfarande en del av Mercedes och en del av Formel 1. Vi är många som saknar honom och hans tydliga uttryck. Mercedes har publicerat en väldigt fin film på Youtube med citat och kommentarer från flera nyckelpersoner inom teamet.

Du ser den här:

Även tyska RTL har starka minnen från sitt samarbete med Niki Lauda. Här är ett utdrag från deras tid tillsammans, en film som spelade in  inför det första F1-loppet i Austin, Texas.

F1 blir grönt 2023

Formel 1 tar nästa steg mot att bli grönt, från och med 2023 ska sporten vara koldioxidneutral och köra med ett hållbart bränsle. Redan nu planerar man för de första testerna med de nuvarande motorerna.  FIA har även inlett samarbete med bränsletillverkarna.

Annars kan vi konstatera att Bernie Ecclestone har lämnat Brasilien för Schweiz. Han reste med privatplan.

– Sao Paolo är ett centrum för corona. Där ligger döda människor på gatorna, sjukhusen är överfulla, säger britten enligt motorsporttotal.

Där vill han inte att hans barn ska födas, utan istället flyttar han och hustrun till parets andra hus i Schweiz.

Dessutiom kan vi notera att Williams behöver pengar. Därför hoppar Nicholas Latifis pappa in och lånar ut 560 miljoner kronor. Enligt motorsporttotal har Williams lämnat sin historiska F1-samling  samt både tomter och byggnade som säkerhet.

Om Williams inte kan betala tillbaka pengarna ska stallet tillfalla Michael Latifis pappa. Nicholas Latifi var testförare för teamet 2019 och i år ska han debutera för teamet.

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB