Startsida / Inlägg

Bottas till Renault?

av Anna Andersson

Valtteri Bottas till Renault?

Det är ett rykte som har dykt upp i Tyskland de senaste dagarna.

Aktuell för Renault? (TT)

Bottas hade länge Toto Wolff som manager, men arbetar nu med Didier Coton (som är partner till Wolff i managementfirman Aces Management Group Partner). Coton har enligt motorsporttotal öppnat en dialog med Renault. Mercedes å andra sidan brukar sällan vara ute i så väldigt god tid med sina tillkännagivanden, Bottas har hela tiden haft  ettårskontrakt med teamet och ofta skrivit på dem i slutet av sommaren.

Mercedes tvekar om förare och framtid?

Inte heller Lewis Hamilton har skrivit något nytt kontrakt med Mercedes och enligt  Toto  Wolff så väntar han på att årets säsong ska starta.

– Först då kikar vi på vilka möjligheter som finns för oss, säger Wolff till sport.de.

– Faktum är att  det beslut som andra team har tagit, och nu presenterat förana för 2021 så tidigt, är något överraskande. Det kommer att ge dem huvudvärk i ett helt år.

Mercedes kommer däremot inte att ta några förhastade beslut.

– Det enda som betyder någonting i  slutändan är att förarna kan prestera och att de har en bra dynamik, samt att det har ett bra PR-värde. Alla de faktorerna måste vi ha i åtanke när vit ar vårt beslut.

Kan det öppna upp för Sebastian Vettel?

Fabriksteam kan dra sig ur

De senaste dagarna har det pratats mycket om fabriksteamens status i F1 framöver, exempelvis är Timo Glock, som tävlade för Toyota i F1, oroad över att det efter vårens pandemi kommer  flera avhopp. Som det gjorde kring 2008 och 2009  när team som BMW, Toyota och Honda lämnade F1.

– Jag  kan tänka mig att det blir aktuellt de kommande månaderna, när alla siffror för kvartal tre ska sammanställas, säger Glock till podcasten Starting Grid och funderar över vem som ens tänker tanken på att köpa en bil just nu.

Timo Glock

– Att stänga ner länder i en lockdown är en fara för alla, för näringslivet och för idrotten. Det spelar ingen roll vilken sport det handlar om, om det är tennis, handboll eller mindre lokala  föreningar. Det är en enorm kris.

Samma åsikt har Eddie Jordan.

– Tillverkare som Mercedes, Honda och kanske även Renault kan dra sig ur, säger han till Sport 1.

– Mercedes ledning kan int eta något annat beslut än  att lämna. De har  vunnit allt, uppnätt alla  sina  mål. De kan inte marknadsföra fler framgångar och de kommer att sälja teamet. Kanske säljer de till Lawrence Stroll som har målet att vinna VM med sin son och Aston Martin. Den  målsättningen blir svår att nå med Racing Point.

Förändringar i IndyCar

När det gäller IndyCar har det skett nya förändringar i kalendern. Deltävlingen i Toronto, Kanada, har ställts in och comebacken på Richmond likaså. Istället blir det två lopp på Elkhart Lake.

Detta har förändrat tävlingsschemat något, hela den nya kalendern hittar du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB