Startsida / Inlägg

Mercedes kör i ett annat universum

av Anna Andersson

Lewis Hamilton tog säsongens andra seger. Hans åttonde vinst i Ungern, vilket gör att han tangerar Michael Schuamchers rekord.

Årets andra seger (TT)

Segern gjorde också att han tog över ledningen i VM. Med andra ord börjar F1 se ut som det har gjort de senaste tre åren – Hamilton i topp.

– Mercedes kör inte bara på en annan planet, säger Sebastian Vettel.

– De kör i ett annat universum.

När vi ändå är inne på Vettel så är han ryktenas man. Har han någonting på gång med Aston Martin? Detta trots att Racing Point, som blir Aston Martin 2021, har två förare för nästa år.  Racing Points stalchef Otmar Szafnauer bekräftar att teamet är intresserat:

– Hur kan man inte vara intresserad av en fyrfaldig världsmästare?

Eller är detta bara ett sätt för Vettel att ta sig tillbaka till Red Bull? Enligt italienska medier, Autosprint och Sky, ska ögaren till Red Bull (Dietrich Mateschitz) arbeta mycket hårt för att Vettel ska ”komma hem igen”.

Själv säger Vettel följande till SKY:

– Det är spännande, det dyker hela tiden upp nya möjlighheter. Vad som komer uta av det vet jag inte än, kanske stannar jag i F1. Kanske kör jag i  något annat mästerskap, eller också drar jag mig tillbaka en stund.

Detta är en snackis som lär fortsätta snurra, om inte annat så i Storbritannien om två veckor. Nu återgår vi till dagens race.

Verstappen kraschade under uppvärmningen

Max Verstappen kraschade på väg till statuppställningen, han åkte av i kurva 12, skadade framving och hjulupphängning. Det är ett mirakel att han ens stod på plats när loppet startade och han bör verkligen tacka sina mekaniker för att de lyckades återskapa en körbar bil på rekordtid. Snyggt jobbat – och ett snyggt tack av Verstappen som startade på plats sju och slutade på plats 2.

– Det trodde jag aldrig. Det är oerhört komplicerat att byta de delarna, berömde den tidigare racerföraren Alex Wurz Red Bull i ORF.

Gänget som jobbar för Alex Albon måste till domarna efteråt, anledningen är att man torkade hans plats inför starten. Det är inte tillåtet, enligt det sportsliga reglementet.

Racing Point fyra

Ett stort plus får Lance Stroll och Racing Point som körde in på plats fyra, efter att ha haft startposition tre. Ytterligare ett plus går till Kevin Magnussen och Haas som efter en start på full-wets gjorde ett kvickt depåstopp och tjänade många placeringar. Han körde till slut in på plats nio.

Ett minus för däremot McLaren som efter två imponerande tävlingshelger var tillbaka i den grå verkligheten. Ytterligare ett minus går till Valtteri Bottas som gjorde en miss i starten och så går det naturligtvis inte att besegra Lewis Hamilton.

Mer om racet och en resultatlista hittar du här.

Hur illa skadad är mästaren?

Vad har annars hänt denna fullmatade motorhelg? För mig har det varit jobb både natt, morgon dag och kväll. Allt i ett.

Marcus Ericsson körde in på ännu en plats bland de tio bästa, för femte gången på sex lopp. Han berättade för mig och sina tankar och du kan läsa det här.

MotoGP har kört premiär med en debutant som vinnare och en svår skada på världsmästaren.

Det läser du här.

De senaste geckorna har varit helt vansinniga för alla oss som håller koll på både IndyCar och F1. Nu ska jag koppla ur mig härifrån, försöka få tillbaka rätt dygnsrytm och återkommer när det är dags för Storbritanniens GP i början av augústi.

Till dess. Ha en fin sommar.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB