Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton slog Schumachers rekord

av Anna Andersson

Lewis Hamilton gjorde det igen. Hamilton slog Schumachers rekord.

Hamilton slog Schumachers rekord
Hamilton slog Schumachers rekord (TT)

Han tog ännu en seger och är på väg mot VM-titeln. I år igen. Det skulle ge honom hans sjunde VM-titel vilket är lika många som Michael Schumacher har vunnit.

För övrigt tog han sin 156:e pallplats i F1 i Spanien, det är fler än vad någon annan förare i F1-historien har gjort och ännu ett rekord som Hamilton tagit från Schumacher.

Så mycket mer behöver vi inte skriva efter Spanien GP där Red Bulls Max Verstappen gjorde en praktstart och tog sig förbi Mercedes Valtteri Bottas direkt. Det var precis det han behövde göra och precis det som Bottas inte behövde.

Spanien GP utvecklades till ett race där Lewis Hamilton gjorde vad han behövde för att vinna racet. Där Max Verstappen tog andra platsen och stärkte sin position bakom Hamilton i VM och där Valtteri Bottas fortsätter att tappa på kollegan Hamilton.

De tre hade en egen tävling i Spanien. Ett race som igen annan var i närheten av att delta i.

Mer om det och resultatlistan hittar du här:

Hamilton slog Schumachers rekord

Andra positiva nyheter från Spanien GP är Racing Point, vars båda bilar slutade fyra och femma. Det är ett viktig resultat för teamet som nyligen tappade 15 poäng i konstruktörsmästerskapet.

Red Bull lyckades återigen med sin strategi att ta sig förbi en av Mercedes bilar i starten vilket var nyckeln till Max Verstappens andraplats, däremot har man stora problem med att få den andra bilen med Alex Albon att ta pallplatser. Han var åtta i Spanien och diskussionen om hans framtid hos Red Bull kommer att fortsätta.

Ska Red Bull kunna utmana Mercedes i det ekonomiskt så viktiga konstruktörsmästerskapet och även om förartiteln måste båda förarna köra om pallplatser och kunna utmana om segrar, annars har de ingen chans.

Så bra är Mercedes.

McLaren fortsätter att ta poäng, medan Renault hade en extremt tung helg. Ingen av deras bilar tog poäng, vilket är första gången under 2020 och nu är teamet sexa i VM. Det är långt efter förhoppningen om en fjärdeplats och den fajt om tredjeplatsen som just nu Racing Poiint, McLaren och Ferarri är inblandade i.

Ferrari försvarar Vettel

Vettel sjua och slog Leclerc (TT)

Sebastian Vettel gjorde en mycket bra tävling och slutade sjua efter att ha lagt mycket energi på att spara däcken.

Men även om hans helg var klart godkänd så har han och Ferrari har en tuff relation. Efter de misslyckade loppen i Storbritannien var tysken förbannad över strategin och han gnällde. Under kvalet i går hördes ingenting över radion och det snackas om att Vettel förfördelas av Ferrari.

– Mitt svar på det är: Det är helt fel, säger stallchef Mattia Binotto till Bild am Sonntag.

– Vi behöver Sebastian och hans talang för att nå framgång. Vi behöver ta poäng i konstruktörsmästerskapet och för att lycks behöver vi två framgångsrika förare.

Han har svårt att sätta fingret på den formsvacka som Vettel just nu genomlever.

– Det är svårt att förstå. Jag tror inte tat det finns någon förklaring. Hade det gjort det hade vi redan löst det, säger Binotto.

– Sebastian har hela tiden haft och kommer att ha fullt stöd från Ferrari. Jag förstår att det i Tyskland pratas om olika spänningar mellan oss och honom, men det är rent struntprat. Även om alla vet att det är hans sista säsong så beter han sig juste och trots det svåra läget är vår atmosfär positiv.

Vettel tog för övrigt sin 3000:a VM-poäng i dag.

Indy 500 nästa helg – paus för F1

Nu lämnar F1 Spanien efter tre race på  lika många veckor. Det är en veckas paus innan F1 tävlar i Belgien och på Spa.

Det betyder dock inte att det inte är någon motorsport nästa helg, istället är det dags för Indy 500. Söndagen den 23.8. Marco Andretti har pole, Marcus Ericsson startar från ruta 11 och Felix Rosenqvist från ruta 14.

Det är dessutom premiär för VM i rallycross i Höljes.

Självklart kommer F1-bloggen och  även Sportbladet att rapportera om det.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB