Startsida / Inlägg

Linus Lundqvist får chansen i USA

av Anna Andersson

Linus Lundqvist fortsätter sin satsning mot IndyCar. 2020 imponerade han när han vann mästerskapet samt 15 av 17 lopp i F3-serien Formula Regional Americas. 2021 tävlar han för nybildare Global Racing Group with HMD Motorsports. Det är ett samarbete mellan Global Racing Group – som Lundqvist tävlade för i Formula Regional Americas i fjol – och Indy Lights-meriterade HMD Motorsports.
– Det känns fantastiskt att äntligen kunna presentera den här satsningen och att nu skifta fokus mot banan och att försöka vinna det här mästerskapet, säger Linus Lundqvist.

– HMD Motorsports är ett av de mest tongivande teamen i Road to Indy. Att jobba med dem parallellt med mitt mästerskapsvinnande team från förra året ger mig det bästa av två världar.

Indy Lights är placerat högst upp på den INDYCAR-sanktionerade karriärstegen ”Road to Indy”, som årligen lotsar unga lovande förare upp genom ett seriesystem hela vägen mot NTT INDYCAR.

Linus Lundqvist med hög målsättning

Linus LundqvistDe tre främsta i årets Indy Lights-mästerskap kommer att belönas med ett INDYCAR-test. Mästaren garanteras minst tre starter i INDYCAR under 2022; däribland i Indianapolis 500.

– Vi är mycket glada att ha Linus med oss även 2021 och att tillsammans kunna ta det här steget till Indy Lights, säger Christian Pedersen, teamchef Global Racing Group.

– Linus har ett tydligt mål, och vi ser fram emot att hjälpa honom uppnå det. Samarbetet med HMD Motorsports understryker hur beslutsamma vi är att nå framgång i det här. Linus kommer att bli en viktig del i en stark fyrbilssatsning.

Säsongen startar samtidigt som huvudmästerskapet, 10-11 april på Barber Motorsport Park. Gillar du amerikansk racing kan du också passa på att lyssna på Indypodden, som kommer med två avsnitt denna vecka.

Hamiltons framtid

Vad händer med Sir Lewis Hamilton? Ingen vet mer än parterna själva.

Men Eddie Jordan har i alla fall en åsikt:

– Tydligen är parterna inte överens. Jag har hört att Lewis vill ha mer än vad Mercedes är beredda att betala, det handlar tydligen om att han vill ha en del av teamets vinst och ett inflytande i Mercedeskoncernen, säger den förre teamägaren till F1-InInsider.com.

Kan han ersättas? (TT)

– Om jag hade varit Daimlers chef hade jag visat på dörren och sagt antingen kör du för oss under de förutsättningar som vi bestämmer eller också kan du gå.

Jordan: Det borde Lewis veta

Eddie Jordan var teamchef i F1 mellan 1991 och 2005, han samarbetade med förare som Michael Schuamcher, Damon Hill och Eddie Irvine och han fortsätter:

– Jag hade också berättat för honom vad Bernie Ecclestone sa efter det att Ayrton Senna hade dött. Även om alla  var chockade hittade han fattningen igen och sa: ”Sluta gnäll, alla kan ersättas”. Det borde Lewis också veta.

Vi kan också berätta att Williams behåller testföraren Roy Nissany. Han kommer att göra ytterligare fredagsinsatser under 2021. Dessutom har Alfa Romeo berättat om att man ska presentera bilen den 22 februari, i Polen, men man visar det även online. Förra veckan visade Alpine, som första team, upp designen på sin. Du ser den här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB