Startsida / Inlägg

Se Mick Schumacher testa för Ferrari – ny svensk klar för USA

av Anna Andersson

Redan nu testar Mick Schumacher för Ferrari. De rörliga bilderna hittar du längre ner, precis som nyheten om den svenaste svensken som lämnar Europa för en satsning i USA. Men innan dess är den stora frågan, vad händer med Lewis Hamilton 2021? Något treårskontrakt verkar det i alla fall inte bli.

Den längden har han haft på sina kontrakt med Mercedes tidigare, men det tror inte teamchefen Toto Wolff på i år:

– Det utgår jag inte i från, säger Wolff på en videolänk till tyska RTL.

– Det sker en utveckling under den närmsta tiden, budgettak, tekniskt reglemente och då tror jag att man måste hålla ögonen öppna, därför diskuterar vi hur långt ett kontrakt bör vara.

Fortfarande är parterna inte överens och de har heller inte träffats, via något annat än digitala kanaler. Hamilton är i USA och tränar på hög höjd, åker längdskidor och alpint.

– Men vi kan väl säga att vi inte är så långt från varandra, säger Wolff och räknar med att det kommer ett besked innan testerna i mars.

– Till dess kommer allt att vara klart.

Han fortsätter att berätta om hur viktig Lewis är för teamet och för Mercedes som företag.

– Jag utgår i från att vi inte är långt från att göra en deal officiell, men vi vill inte känna någon press utan hitta ett förnuftigt avtal.

I nuläget är det inte bara så att Mercedes saknar en förare intill Valtteri Bottas för 2021, stallet har inte kontrakt med någon förare för 2022, då det nya reglementet ska introduceras.

Från F1 kan vi annars notera att Sebastian Vettel har börjat sitt jobb hos Aston Martin och bytt den röda kostymen mot en skogsgrön.

Nu testar Mick Schumacher för Ferrari

Mick Schuamcher testa för Ferrari
Carlos Sainz (Ferrari)

Carlos Sainz har ersatt Vettel i det italienska teamet och han har kört sina första varv i en Ferrari, på hemmabanan Fiorano. Han är den femte föraren från Spanien som rattar en av de röda bilarna, senast en spanjor gjorde det var när Fernanso Alonso tävlade för teamet under fem säsonger ( 96 GP och 11 segrar).

– Detta var en dag jag aldrig kommer att  glömma. Klockan ringde vid soluppgången, vi hade ett par tidiga möten innan vi åkte till banan. Men ett av det mest speciella ögonblicken var när jag kom till banan och såg Ferrarin med mitt nummer, 55. Jag ville verkligen hoppa i bilen och installationsvarvet var väldigt spännannde, säger Carlos Sainz som givetvis körde en bil från 2018.

Lewis Hamilton 2021
Carlos Sainz Sr på plats. Han pappa till Carlos Sainz och tidigare världsmästare i rally och har vunnit Rally Dakar vid flera tillfällen. I år ska han tälva i Extreme E. (Ferrari)

Charles Leclerc, som varit sjuk i COVID-19, var på plats och såg de första varven innan han åkte till fabriken och gjorde sin seat-fit.

Även Haas Mick Schumacher har kört dina första varv inför F1-säsongern 2021.

Här kan du se honom köra en Ferrari, SF71H, från 2018 under samma Ferrari-test och därmed fick även han chansen att köra en F1:a redan innan vintertesterna. Även i höstas testade Mick Schumacher för Ferrari, då som nu en bil från 2018.

Han hade nummer 47 på bilen, det nummer han ska tävla med i F1. Videon är på tyska. men det sägs ingenting speciellt, vid sidan av de uppgifter du hittar här ovan.

Mick Schumacher var nöjd och väldigt glad efteråt. Banan betyder mycket för honom, det var där hans pappalade grunden till sina framgångar ( 5 VM-titlar) med Ferrari)

– Fiorano är en av de finaste platserna att köra en F1-bil på. Man är så nära banan och ser nästan varje kurva. Det är ingen stor bana, men det är så mycket historia. Jag vet hur många varv min pappa har kört här och nu fick jag själv möjligheten att köra mina varv. Det var härligt, jag hade roligt och  vi kunde teststa olika saker, det var ett bra program. Det gör att jag känner mig ännu mer förberedd för säsongen.

Nya startider för F1

Jag fick precis de officiella startiderna för 1 2021, det sker en förändring. Loppen ska starta hel timme och loppen i Europa startar kl 14.00, bortsett från Storbritannien GP som startar kl 15.00.

Ny svensk förare till USA

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist i IndyCar, Rasmus Lindh kör Daytonas klassiska 24-timmarslopp i helgen och Linus Lundqvist är klar för Indy Lights 2021. Mer om det läser du här.

– Jag vill utmana om mästerskapet, jag måste det, för jag är här för att vinna, säger Linus.

– Samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften. Jag vet att det kommer att bli tufft, men får vi ordning på mig och bilen ska det gå.

PRIVAT
Viktor Andersson

Nu är även Viktor Andersson klar för USA. Han skulle ha tävlat i amerikanska Formel 4 redan förra året, men pandemin kom emellan. Han fick riva det första kontraktet och kunde inte ansluta förrän till säsongens sista tävlingshelg. Den avslutade han med en pallplats för Kiwi Motorsport och nu har han skrivit  på ett nytt kontrakt med teamet och det gäller hela säsongen.

Viktor är son till Mattias Andersson, som tidigare tävlat i IndyLights och ni har sett honom i STCC.

– Jag är väldigt spänd på att få köra, säger Viktor.

Just nu hittar ni F1-bloggen när ni googlar på namnet eller via Sportbladet Motor på Facebook. Jakten på en sponsorför att bloggen ska överleva fortsätter.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB