Startsida / Inlägg

Chefens hårda ord på Imola 2021

av Anna Andersson

Hamilton ett. Verstappen ett. Det må ha varit ett kaos under Formel 1 på Imola 2021, där saker hände som inte brukar hända.

Vad sägs om att Lewis Hamilton var med om både en miss under depåstoppet och ett missöde i samband med en varvning ? Det kunde ha kostat honom hela racet men istället gav honom extra energi i jakten på prispallen.

 Imola 2021
Verstappen tog segern på Imola 2021 (TT)

Samtidigt som Verstappen körde hem segern jagade mästaren upp från plats nio till plats två och därmed var ordningen efter premiären omvänd.

Det har gett oss den starten på säsongen som vi drömt om i flera år. Två förare med kapacitet att vinna och en VM-ställning där en poäng skiljer dem åt.

Lando Norris, McLaren, slutade trea  på Imola 2021 och Charles Leclerc, Ferrari,  fyra.

Bottas mot Russel på Imola 2021

Men efteråt är det andra saker vi snackar om. Som den häftiga smällen mellan Valtteri Bottas och George Russel, som båda lägger skulden på varandra. Russel kallade Bottas för idiot medan Bottas visade sitt allra längsta finger.

Mercedes teamchef Toto Wolff var riktigt förbannad på sina förare efter loppet, Russel är trots allt endel av Mercedes team och den store bossen kallade det hela för ”Bull shit”. Det kommer att kosta att reparera Bottas bil och det under ett år när det är ett budgettak….

Med en blinkning sa chefen följande till Sky:

– Jag har sagt till George att om han presterar bra har han chansen på en förarplats hos Mercedes i framtiden, men om han inte  gör det får han köra i Renault-Clip -Cup. Detta var Renault-Clio-Cup.

Till ORF fortsätter han:

– Kollisionen var onödig. Först skulle Valtteri inte ha kört som han gjorde och George behöver inte ta den risken. När banan är torr behöver de inte bevisa någonting.

Vad tycker du?

Alla resultat hittar du här.

Nästa miss

Sebastian Vettel har inlett säsongen med två missar.

– Det var inte mycket som var positivt i dag, säger Aston Martins tyske förare till Sky.

– I början av loppet var det svårt att få rätt temperatur i däcken och köra om. Jag vet att det var en risk att ta på torrdäcken, Det var de första varven som avgjorde, säger han.

– Sedan fick vi straffet och det hjälpte oss inte heller. Det tog en himla tid innan tävlingsledningen meddelade det. Kanske behövde de byta filter i kaffeautomaten?

Efter omstarten fick han sedan problem med växelådan och Vettel står på noll poäng efter två tävlingshelger. Kollegan Stroll har sju.

 

Formel 1 i Miami 2022

Nu är det klart. Formel 1 har skrivit ett kontrakt på tio år med Miami. Banan går runt om Hard Rock Stadium där Miami Dolphins brukar spela.

Nu är det dags att kika på Indycar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB