Startsida / Inlägg

Efter premiären och inför IndyCar i St Pete

av Anna Andersson
IndyCar på ST Pete
Marcus Ericsson är redo (INDYCAR)

Nu kikar vi mot IndyCar i St Pete, men först tittar vi tillbaka till premiären och det blev blev inte alls så kul som jag hade hoppats.
Marcus Ericsson hade kvalat in som sexa, bättre än någonsin tidigare. Han hade också möjligheterna på en fjärdeplats i loppet, men en miss på pitwall grusade alla hans förhoppningar och istället för att kämpa om en pallplats tvingades han spara bränsle.

– Överlag var det en väldigt bra helg från början till slut. Lördagen kändes bra, körningen satt där och riktigt skönt med ett bra kval, säger Ericsson.
– Till söndagen så fungerade det bra, jag gjorde en bra tävling och hade bra fart i mig och bilen. Jag körde i hop med Power och Dixon på den andra stinten och då hade jag hugg på en pallplats. Sedaa kalkylerade de fel med bränslet, det blev någon miss där med kalkyleringen av bränslemängden och min sista stint blev för mycket bränslesparande för attjag skulle klara av att hålla uppe tempot.

Därmed slutade årets premiär med en åttondeplats för Ericsson, någonting som hade kunnat bli betydligt bättre. Kollegan Alex Palou vann loppet.

Topp fem:

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 90 varv
2: Will Power (AUS), Penske, +0.401s
3: Scott Dixon (NZL), Ganassi, +2.988s
4: Pato O’Ward (MEX), McLaren SP, +3.974s
5: Sebastien Bourdais (FRA), Foyt, +10.696s

IndyCar i St Pete

För Felix Rosenqvist var det en helg att glömma. Han gjorde en miss under träningen. Kraschade under kvalet och startade långt ner. Det gjorde att han var inblandad i en startkrasch vilket förstörde hans race. Det blev en 21:a plats och en helg han förhoppningsvis redan har glömt.

–   Det här var en riktigt dålig start på säsongen, säger Felix Rosenqvist.

– Jag hade ingen chans att undvika själva kraschen på det första varvet, men det är ju tyvärr sådant som kan hända när man startar för långt bak. I slutändan var det jag själv som satte mig i den positionen genom misstaget på kvalet.

Nu ser vi fram emot årets andra lopp. St Petersburg där Josef Newgaren vunnit två år i rad och Felix var fyra i sin premiär 2019. Det är också här som Will Power är grym i kvalen, han har tagit nio stycken pole position på just den stadsbanan.

– Jag är riktigt revanschsugen, hälsar Marcus Ericsson.

Värt att notera att Scott Dixon aldrig har vunnit i St Pete, Florida, flest segrar har Helio Castroneves (3), men han kör inte den här helgen.

Tiderna som gäller under helgen

Fredag: Träning 22.15
Lördag: Träning 15.45.
Kval kl 19.45
Söndag:
Race kl 18.30.

Jag gjorde en  lång intervju med Marcus inför premiären. Den hittar du här.

Det var Formel 1 under helgen som gick. Det läser du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB