Startsida / Inlägg

Ny kalender för Formel 1 2021

av Anna Andersson

Det sker förändringar! I dag kom en ny kalender för Formel 1 2021.

kalender för Formel 1 2021
Ett extra race på hemmaplan för Red Bull (TT)

Det blir ingen deltävling i Turkiet, på grund av pandemin ställs Turkiets GP 2021 in. Turkiet hoppade in som ersättare för Kanada GP, men måste nu lämna återbud. Dock betyder det inte speciellt mycket för den totala kalendern för Formel 1 2021. Det kommer att bli 23 lopp ( i alla fall som det ser ut nu). Detta eftersom Österrrike, precis som 2020, går in och arrangerar två lopp.

Detta gör dock att det blir en liten förändring när det gäller datumen, så om du redann har fyllt i kalendern är det bara att plocka fram den och ändra.

Ny kalender för Formel 1 2021

Styrian Grand Prix arrangeras på Red Bll Ring den 25 -27 juni och Österrike Grand Prix på samma bana på de datumen som det är tänkt, 2-4 juli. Frankrikes GP på Paul Ricard flyttas däremot fram till den 18-20 juni.

– Vi såg fram emot att tävla i Turkiet, tyvärr går det inte. Reserestriktionerna gör att det inte är möjligt att göra det i juni, säger F1:s Stefano Domenicali.

– Samtidigt är vi väldigt glada över att Östrrike hoppar in. Det gör att vi kan genomföra 23 lopp som planerat.

Förändringar för IndyCar 2021

Även kalendern i IndyCar 2021 har vissa fölrändringar. Den deltävling som skulle ha körts i Toronto, Kanada, ställs in. Detta är andra året i rad som Toronto tvingas lämna återbud på grund av pandemin.

IndyCar kör för  övrigt i helgen. Vill du läsa mer om det? Här är tider och en guide inför både IndyCar och IndyLights.

Du kan också lyssna på Indypodden där det pratas en massa kring just amerikansk racing och även om de  unga svenska talangerna på väg dit. 

I vintras skrev jag också en text om varför svenska förare väljer USA. Den  läser du här.

Linus Lundqvist är en vinnare igen

Linus Lundqvist inledde helgen med en seger, från  pole position.  Det gör att han återigen går upp i ledningen av IndyLights.

– Det kommer nog ta några timmar innan jag får ner hjärtslagen igen. Racevinnare på Indianapolis Motor Speedway – det låter inte helt fel! Det var ett bra, kontrollerat race och det känns fantastiskt att kunna ge teamet den här dubbelsegern, säger han.

Svensken vann,  3,2 sekunder före teamkollegan David Malukas. Han  noterades också för det snabbaste varvet. Under lördagen väntar ytterligare ett kval och ett race. Tider hittar du här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB