Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton får monsterkontrakt

av Anna Andersson

Lewis Hamilton stannar i Formel 1.
Med ett monsterkontrakt.
Han kommer att tjäna nästan en halv miljard kronor fram till och med 2023.

Lewis Hamilton som har vunnit sju VM-titlar i Formel 1 skrev på ett avtal om ett år inför årets säsong. Det tog lång tid innan han och Mercedes var överens, kontraktet skrevs på i februari i år – men det gick snabbt för parterna att ta nästa steg.
Lewis Hamilton har skrivit på fram till och med 2023.
– Jag har svårt att förstå att jag har jobbat med det här fantastiska teamet i nästan nio år och jag är väldigt glad över att få fortsätta samarbetet i ytterligare två år, säger Hamilton som är 36 år gammal.

Monsterkontrakt till Lewis Hamilton

Han kom till Formel 1 med McLaren-Mercedes år 2007 och var nära en VM-titel samma år, ett år senare vann han sinn första titel. Han flyttade till Mercedes, där han ersatte Michael Schumacher.

– Det är fantastiskt att Lewis vill stanna i F1 i ytterligare två år, säger F1:s sportchef Stefano Domenicali.

Hamilton har vunnit samtliga VM-titlar utom en sedan 2014 och ligger tvåa i årets mästerskap. Han är en av världens bäst betalda idrottsmän. Enligt The Guradian ger honom det nya kontraktet ger honom 472 miljoner kronor, med andra ord är tvåårskontraktet  värt en halv miljard för 2022/2023. Även om summan är hisnande handlar det om en lönseäkning för Hamilton och en av anledningarna till det är att F1 införde ett budgettak för teamen inför årets säsong.

I förhållande till Hamilton kan vi nämna att VM-ledaren Max Verstappen enligt Daily Star tjänar 212 miljoner kronor per år.

Vem kör intill Lewis Hamilton?

Nu kan Mercedes koncentrera sig på att lösa frågan om vem som ska ha förarplatsen intill Lewis Hamiltonn. Det två förarna som är aktuella för den positionen är Valtteri Bottas, Mercedes och George Russell, Williams.

– Vi har hela tiden sagt att vi vill avvakta ett par lopp innan vi bestämmer oss i den frågan. Jag är väldigt nöjd med Valtteris insats i Österrike. Det var riktigt bra. Samtidigt så vet vi precis vila styrkor och svagheter som George har, citeras Mercedes teamchef Toto Wolff till motorsporttotal.com.

– Nu kan vi koncentrera oss på den andra förarplatsen och det kommer att stå mellan de förarna.

Han berättar också att han förväntar sig att frågan är löst innan sommaren är över.

Österrike GP

Det blev ett spännande  kval till Österrike GP 2021. Max Verstappen tog pole position, Lando Norris, McLaren slog till med en andraplats och tog McLarens första  start i första led sedan 2012.  Även Sergio Perez gjorde en positiv insats och var närmare sin kollega Verstappen än någonsin tidigare. Det är Verstappens fjärde pole position i år och Red Bull har ett perfekt utgångsläge eftersom VM-tvåan Lewis Hamilton och Valtteri Bottas startar  som fyra och femma. Notera att de fem första bilarna startar på medium i morgon.

– Det kommer att bli svårt att hantera däcken i morgon eftersom det är en mjukare gummiblandning, men givetvis ska vi göra allt vi  kan för att vinna racet, säger Max Verstappen.

Surast i dag är nog annars Daniel Ricciardo som fick tokstryk av kollegan Norris. Samtidigt som Norris imponerade med plats två körde Ricciardo in på plats 13. Notera också att George Russell körde in en Williams till Q3, vilket är mycket imponerande.

Hela startlistan har du här.

Du  missade väl inte Felix Rosenqvists första intervju efter den otäcka olyckan. Den hittar  du här.

Sedan kan vi gratulera Marcus Ericsson till en tredjeplats i kvällens kval till tävlingen på Mid-Ohio. Josef Newgarden har pole och Felix Rosenqvist  körde in på plats 13 i  kvalet.  Marcus tankar inför helgens tävling hittar du här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB